Cestná doprava

S výstavbou kruhovej križovatky plánujú v Poprade začať v lete

S prestavbou križovatky ulíc Slovenského odboja a Hraničnej pri obchodnom centre neďaleko autobusovej a vlakovej stanice v Poprade by sa malo začať podľa slov primátora Jozefa Švagerka koncom júla alebo začiatkom augusta.

Podľa vedenia mesta ide o problematickú križovatku, ktorá sa stala miestom mnohých dopravných nehôd, vo viacerých prípadoch aj s tragickým koncom. Klasickú križovatku by mala nahradiť kruhová.
 
Samospráva už v minulosti avizovala, že pri výstavbe kruhového objazdu pôjde o združenú investíciu mesta a Prešovského samosprávneho kraja, nakoľko križovatku spravujú oba celky. Mesto na jej výstavbu z mestského rozpočtu vyčlenilo 250.000 eur, z Prešovského samosprávneho kraja ide o čiastku 300.000 eur. „Celý proces ide dostatočne rýchlo na to, aby sme prestavbu križovatky zrealizovali počas tohto leta a začiatkom jesene. Vysúťažený je už aj dodávateľ a z našej strany bola podpísaná zmluva o združených prostriedkoch,“ povedal Švagerko.
 
Popradský primátor zároveň avizoval, že v blízkosti tejto križovatky by mala vzniknúť ešte jedna križovatka. Podľa jeho slov pôjde o vynútenú investíciu realizátorov výstavby nákupného centra v bezprostrednej blízkosti autobusovej stanice. „Dostali povinnosť do obdobia kolaudácie nákupného centra zároveň vybudovať aj križovatku,“ podotkol. Ako doplnil, križovatka na tomto mieste mala byť vybudovaná už pred pár rokmi, a to v čase, keď sa začalo s výstavbou centra Horse, ktoré je aj po viac ako desiatich rokoch nedostavané. 

Prečítajte si aj

Back to top button