Cestná doprava

Bratislava chce v tomto roku opraviť takmer 30 kilometrov ciest

Hlavné mesto chce v tomto roku zrekonštruovať takmer 30 kilometrov ciest, desať kilometrov chodníkov a 19 ník na zastávkach MHD.

Na opravy vyčlenilo šesť miliónov eur vo svojom rozpočte. Informoval o tom dnes primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s tým, že chcú všetky práce stihnúť do konca novembra.
 
Bratislavská samospráva momentálne dokončuje prvú etapu opráv bratislavských ciest. Práce sa tento rok začali vo Vajnoroch na ulici Pri mlyne, pokračovalo sa v Rači na Detvianskej a Dopravnej. Zrekonštruovala sa Panónska ulica či dopravne vyťažený úsek Rožňavskej ulice.
 
„Momentálne opravujeme ulicu Staré grunty v tej najpoškodenejšej časti. Opravujeme skoro pol kilometra tejto komunikácie. Súčasťou opráv je aj 14 vpustí na dažďovú vodu, chceme spraviť chodníky a stĺpy verejného osvetlenia. Oprava by sa mala dokončiť tento týždeň,“ priblížil Nesrovnal.
 
V oprave bratislavských komunikácií bude mesto pokračovať na Karloveskej, Lovinského, Smolenickej či Tomášikovej ulici. „Rekonštruovať budeme celé úseky ciest, tak aby ľudia mali pekný asfaltový povrch,“ podotkol primátor. Hlavné mesto plánuje opraviť aj Bajkalskú ulicu, avšak až po dokončení výstavby Národného futbalového štadióna. „Bolo by nerozumné cestu opraviť a nechať po nej jazdiť ťažké mechanizmy. Do prác sa pustíme, až keď bude hotový štadión,“ vysvetlil Nesrovnal.
 
Mesto v tomto roku podľa jeho slov opravuje dvakrát toľko chodníkov ako minulý rok. Súčasťou rekonštrukcií sú aj bezbariérové priechody na križovatkách. „Chceme taktiež nanovo vymaľovať celé priechody pre chodcov na všetkých mestských komunikáciách a urobiť nové vodorovné značenia,“ podotkol primátor.

Prečítajte si aj

Back to top button