Cestná doprava

NDS ukončila výstavbu protihlukovej steny na R1 pri Vlčkovciach

Národná diaľničná spoločnosť ukončila začiatkom tohto týždňa práce na výstavbe protihlukovej steny na rýchlostnej ceste R1 pri Vlčkovciach v okrese Trnava.

Dočasné zvodidlá, ktoré boli na rýchlostnej ceste osadené počas výstavby, sú zdemontované a cesta je prejazdná v plnom profile bez obmedzení, informovala hovorkyňa spoločnosti Michaela Michalová. Protihlukovú stenu postavila spoločnosť STRABAG za zhruba 2,5 milióna eur. Oproti pôvodnému odhadu sa termín výstavby skrátil o dva týždne. 
 
Protihluková stena má dĺžku 2570 metrov. Nachádza sa pozdĺž obytnej zástavby obcí Vlčkovce a Križovany nad Dudváhom na úseku rýchlostnej cesty R1 Trnava – Nitra. Stena je na úseku 460 metrov vysoká päť metrov, na úseku 2110 metrov je jej výška šesť metrov. V dĺžke 48 metrov ju tvorí metakrylátová výplň. Druhým celkom je absorpčný materiál, ktorý zabraňuje odrazu zvuku a pohlcuje ho. „Naším zámerom bolo odbremeniť obyvateľov žijúcich v tejto oblasti od hluku z premávky na rýchlostnej komunikácii,“ skonštatovala Michalová.

Prečítajte si aj

Back to top button