Letecká doprava

Eurowings by mal zvýšiť tržby o vyše 1 mld. eur vďaka kúpe Air Berlin

Tržby aerolínií Eurowings by mali vzrásť o viac ako miliardu eur ročne vďaka dohode jej materskej spoločnosti Lufthansa o kúpe časti skrachovaných Air Berlin. Uviedol to dnes generálny riaditeľ Eurowings Thorsten Dirks.

Lufthansa minulý týždeň podpísala dohodu za 210 miliónov eur o prevzatí 81 (z približne 131) lietadiel spoločnosti Air Berlin. Najväčší nemecký letecký dopravca si tak upevnil svoju pozíciu na domácom trhu a podporil expanziu svojej nízkonákladovej dcéry Eurowings.
 
Vďaka tejto dohode sa flotila Eurowings rozšíri na 210 lietadiel z doterajších 160 a počet jej zamestnancov sa zvýši na približne 10.000 zo 7000 ľudí, oznámila Lufthansa.
 
Dirks v tejto súvislosti vyhlásil, že po dohode by mali ročné tržby Eurowings prekročiť 5 miliárd eur.
 
Ale Lufthansa potrebuje ešte získať súhlas regulačného úradu s akvizíciou a šéf Eurowings očakáva, že Európska komisia bude požadovať, aby spoločnosť prijala opatrenia, ktoré zabránia porušeniu pravidiel hospodárskej súťaže na niektorých trasách.
 
Dirks povedal, že Eurowings by mohol „absorbovať“ aj časti nesolventných talianskych aerolínií Alitalia, ak sa Lufthanse podarí dohodnúť na ich kúpe.
 
Lufthansa je medzi siedmimi záujemcami, ktorí predložili ponuku spoločnosti Alitalia, ale chcela by získať len časť talianskych aerolínií, nie celú spoločnosť.

Prečítajte si aj

Back to top button