Letecká doprava

Letisko v Bratislave vybavilo od začiatku roka viac ľudí než za celý rok 2016

Od začiatku tohto roka prešlo bránami bratislavského Letiska Milana R. Štefánika viac cestujúcich ako spolu za celý minulý rok.

Podľa jeho hovorkyne Veroniky Ševčíkovej totiž letisko v slovenskom hlavnom meste vybavilo od začiatku roka do utorkovej (14.11.) polnoci 1,759 milióna ľudí. Za celý minulý rok pritom prešlo jeho bránami na odlete a prílete spolu 1,757 milióna osôb.
 
„Vďaka lepšej dovolenkovej sezóne aj novým pravidelným linkám by celkový počet vybavených cestujúcich v roku 2017 mal presiahnuť rekordnú hranicu 1,9 milióna pasažierov, čo bude najvyšší počet cestujúcich za posledných deväť rokov,“ avizoval generálny riaditeľ letiska Jozef Pojedinec.
 
Podľa letiska v tomto roku pribudli z Bratislavy nové pravidelné linky do Klužu-Napoca v Rumunsku, Tuzly v Bosne a Hercegovine, Varšavy v Poľsku, do Sofie v Bulharsku (všetky Wizz Air) a do Bologne v Taliansku (Ryanair). „V dovolenkovej sezóne zase vzrástol počet charterových cestujúcich o 34 %,“ dodala Ševčíková.
 
Počas prvých desiatich mesiacov roka vybavilo letisko 1,702 milióna cestujúcich, čo bolo o 9 % viac ako vlani. „V októbri prešlo letiskom spolu na prílete a odlete 144.796 pasažierov, o 8 % viac ako v októbri 2016,“ vyčíslila hovorkyňa. 

Prečítajte si aj

Back to top button