Letecká doprava

Letecká spoločnosť Wizz Air zruší svoju základňu v Košiciach

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air vo štvrtok oznámila, že 14. mája 2018 zruší svoju leteckú základňu na Letisku Košice.

Dôvodom je úprava siete liniek a plánu kapacít v Košiciach podľa meniaceho sa dopytu cestujúcich. Wizz Air však bude naďalej lietať denne na letisko Londýn-Luton.
 
Zamestnancom z košickej základne budú ponúknuté pracovné príležitosti inde v sieti Wizz Air, vrátane pomoci s presunom.
 
„Cestujúci s rezerváciami, ktorých sa zmena dotýka, sú informovaní s ponukou alternatívnych letov, vrátenia plnej sumy za letenku alebo kreditu na rezervácie v budúcnosti vo výške 120 % pôvodnej ceny letenky,“ informuje letecká spoločnosť.
 
„Neustále monitorujeme dopyt, aby sme dokázali vyjsť v ústrety našim zákazníkom. Po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli upraviť plán našich liniek v Košiciach a presunúť kapacity na iné linky s vyšším dopytom v sieti WIZZ. Naďalej však pokračujeme v dennej prevádzke spojenia z Košíc do Londýna-Lutonu,“ priblížil obchodný riaditeľ Wizz Air George Michalopoulos.
 
Aerolínie tak rušia linky z Košíc do Kolína, Tel Avivu a Doncastru Sheffield. „Toto rozhodnutie nám bolo doručené len pred dvoma hodinami a sme z neho veľmi nepríjemne prekvapení. Chceme zdôrazniť, že všetky linky, ktoré sa rušia, dosahovali mimoriadne dobré výsledky a boli medzi cestujúcimi veľmi obľúbené. Dokonca sme pracovali na navýšení frekvencií letov do týchto destinácií. Rozhodnutie teda nebolo urobené na komerčnom základe,“ reagoval výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Michael Tmej.
 
Ako tvrdí, naďalej budú pracovať na permanentnom vylepšovaní leteckej dostupnosti Košíc a východného Slovenska a ich úsilie sa teraz výrazne zintenzívni.
 
„Žiaľ, táto situácia nastala vo veľmi nevhodnom čase, pred letnou sezónou, kedy majú všetci leteckí dopravcovia svoje kapacity alokované. Ako ukazujú naše minuloročné výsledky i výsledky za január 2018, kedy počet vybavených cestujúcich na všetkých linkách v Košiciach rástol o 15,8 %, dopyt po leteckej doprave na východnom Slovensku výrazne silnie. Z Košíc je naďalej dostupných vyše 500 destinácií po celom svete,“ dodal Tmej.
 
Wizz Air je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje 88 lietadiel Airbus A320 a Airbus A321 na 550 linkách z 28 základní, spája 144 destinácií naprieč 44 krajinami.

Prečítajte si aj

Back to top button