Letecká doprava

Flydubai zaznamenal v minulom roku nárast tržieb aj zisku

Dubajské nízkonákladové aerolínie flydubai zaznamenali v minulom roku nárast tržieb aj zisku, ale menší ako v rekordnom roku 2015.

Tržby leteckej spoločnosti sa vlani zvýšili na 5,5 miliardy dirhamov (1,20 miliardy eur) z 5 miliárd AED v roku 2016. Zisk jej vzrástol na 37,3 milióna AED z 31,6 milióna AED v predchádzajúcom roku. To je však stále menej ako polovica oproti rekordnému zisku 100,7 milióna AED v roku 2015.
 
Arabský dopravca vlani zaznamenal aj nárast počtu pasažierov na rekordných 10,9 milióna osôb. Počet cestujúcich z Ruska sa v roku 2017 zvýšil o 44 %. Aerolínie ďalej uviedli, že ich náklady na palivo predstavovali v roku 2017 štvrtinu celkových prevádzkových nákladov.
 
Letecká spoločnosť vo svojom vyhlásení skonštatovala, že aj keď prevádzkové prostredie je naďalej náročné, flydubai je opatrne optimistický vo výhľade na rok 2018. Spoločnosť v prvej polovici roka uvedie na trh 10 nových liniek a prevezme sedem nových lietadiel.
 
V novembri oznámili flydubai a Boeing dohodu o kúpe 225 lietadiel Boeing 737 MAX 10. Dopravca spresnil, že jeho celková objednávka sa tak zvýšila na 320 stojov.
 
Nízkonákladový dopravca prevádzkuje letecké linky z obidvoch letísk v Dubaji, vrátane medzinárodného letiska Dubai International Airport, ktoré patrí medzi najvyťaženejšie na svete. Flydubai tiež lieta na strojoch pod značkou ďalšej spoločnosti Dubai Emirates Airline. Obe letecké spoločnosti vlastní štát.

Prečítajte si aj

Back to top button