Letecká doprava

V 1. štvrťroku vzrástol počet cestujúcich na bratislavskom letisku o 19 %

V prvom štvrťroku roka 2018 vybavilo Letisko M. R. Štefánika v Bratislave spolu 353 714 cestujúcich, čo je až o 19 % viac ako v rovnakom období vlani. Počas prvých troch mesiacov vzrástol o 11 % aj celkový počet letov v porovnaní s vlaňajškom, o 12 % rástla i preprava leteckého nákladu.

„Prvý kvartál roka s takmer 354-tisíc cestujúcimi je 3. najlepší v celej histórii letiska. Zároveň je to najvyšší počet vybavených pasažierov na letisku za posledných 10 rokov,“ povedal Jozef Pojedinec, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika. „Za nárast vďačíme medzinárodnej pravidelnej preprave. V prvom kvartáli 2018 sme vybavili o 339 pravidelných letov viac ako vlani za prvé tri mesiace roka. Výrazne vzrástol záujem napríklad o linky do Skopje či Kyjeva,“ doplnil generálny riaditeľ Jozef Pojedinec
 
V prvom štvrťroku sa uskutočnilo na letisku spolu 5 461 letov. Najviac cestujúcich využilo pravidelné linky do Londýna, Dublinu, Moskvy či Milána a z nich do Bratislavy.
 
Úspešný bol pritom i samotný tretí mesiac roka – marec – v ktorom letisko vybavilo spolu na prílete a odlete až o 21 % viac pasažierov ako vlani v marci – spolu 129 668 pasažierov. „Marcový výsledok počtu prepravených cestujúcich je najvyšší výsledok v marci za posledných 10 rokov,“ dodal Pojedinec.
 

Prečítajte si aj

Back to top button