Letecká doprava

Japan Airlines zakladajú nízkonákladové aerolínie pre diaľkové a stredné lety

Japonská letecká spoločnosť Japan Airlines zakladá nízkonákladové aerolínie, ktoré budú ponúkať diaľkové lety a lety na stredné vzdialenosti. Firma tak chce využiť rastúci dopyt v Ázii po nízkonákladovej leteckej preprave.

Nová letecká spoločnosť bude mať hlavnú bázu na medzinárodnom letisku Narita, pričom bude ponúkať lety v rámci Ázie, ale aj do Európy i Severnej a Južnej Ameriky. Firma, ktorá zatiaľ nemá názov, by mala začať prevádzku v lete 2020, teda v období Letných olympijských hier v Tokiu, keď sa očakáva zvýšený záujem o medzinárodné lety. V prvej fáze bude využívať dva širokotrupé boeingy 787-8. Japan Airlines investuje do projektu od 10 miliárd do 20 miliárd jenov (od 76,66 milióna do 153,33 milióna eur).
 
Nástup nízkonákladových spoločností v Japonsku je na rozdiel od iných trhov pomalší. Trhu v Japonsku stále dominujú klasické letecké spoločnosti Japan Airlines a ANA Holdings, navyše krajina má sofistikovanú sieť rýchlovlakov. Momentálne prepravia nízkonákladové firmy v rámci Japonska okolo 10 % cestujúcich, očakáva sa však, že časom sa toto číslo zvýši na 30 %, čo je bežné v iných krajinách.

Prečítajte si aj

Back to top button