Letecká doprava

Bratislavským letiskom prešlo v júli viac cestujúcich ako minulý rok

Bratislavské letisko vybavilo v júli na prílete a odlete 244.500 cestujúcich, čo je o 7601 viac ako v rovnakom období uplynulého roka.

Minulý rok lety z a do Bratislavy ešte naplno realizovala aj spoločnosť SkyEurope Airlines. Informovala o tom hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a.s., (BTS) Dana Madunická. Medzinárodnú prepravu v júli tohto roku využilo 241.087 cestujúcich, čo predstavuje 6-% nárast. Vnútroštátne lety zrealizovalo 3210 cestujúcich, čo znamená až 67-% medziročný pokles. Počet pohybov lietadiel klesol o 8 % z 3477 vzletov a príletov na tohtoročných 3188, čo znamená, že oproti minulému roku stúpla vyťaženosť lietadiel.
Medziročný nárast zaznamenala nákladná doprava, ktorá oproti uplynulému roku vzrástla medziročne o 23 % na celkových 1 509 ton. Dominantné postavenie medzi dopravcami potvrdil prevádzkovateľ pravidelných letov Ryanair, druhá priečka patrí charterovému dopravcovi Travel Service a treticu najúspešnejších uzatvára ďalší charterový dopravca Central Charter Airlines Slovakia. Spomedzi leteckých spojení bol v júli najväčší záujem o pravidelnú linku do a z Londýna na letiská Stansted a Luton pred charterovými destináciami Antalya a Bourgas.
 

Prečítajte si aj

Back to top button