Letecká doprava

Qatar Airways uzavreli strategické partnerstvo s FC Barcelona

Qatar Airways vstúpi do strategického partnerstva s veľkoklubom FC Barcelona, ktorý bude na svojich dresoch práve túto obchodnú značku.

Stane sa tak od sezóny 2013/14. Trojročný kontrakt začne platiť 1. júla 2013. Výkonný riaditeľ Qatar Airways, Akbar Al Baker povedal, že ide o unikátne spojenie najlepšieho futbalového klubu na svete s najlepšími svetovými aerolíniami. Spojenie Qataru s Barcou oznámili zástupcovia oboch strán na tlačovej konferencii, ktorá sa konala na domácom štadióne FC Barcelona – Camp Nou.
„FC Barcelona je klub, ktorý považuje vášeň, hrdosť, dedičstvo a kultúru za svoje hodnoty. Toto sú hodnoty, ktoré my zdieľame, obdivujeme a sú pre Qatar Airways zásadné,” povedal Al Baker. “Qatar Airways otvára novú kapitolu vo svojej krátkej histórii. Tešíme sa na spoluprácu s klubom, fanúšikmi a obyvateľmi Barcelony s cieľom dosiahnuť pomocou tohto partnerstva skutočný rozdiel. Je to veľká česť pre moje aerolínie a moju krajinu, vidieť od budúcej sezóny znak Qatar Airways na dresoch FC Barcelona.”
Barcelonský futbalový klub ma´viac ako 100 ročnú históriu a patrí medzi najbohatšie kluby na svete. Vo svojom kádri má hráčov svetovej úrovne, vrátane najlepšieho súčasného futbalistu Lionela Messiho. Prezident klubu Sandro Rossell povedal: “Od 1. júla budeme mať šancu spolupracovať s globálnou spoločnosťou Qatar Airways, s ktorou máme mnoho spoločného, napríklad neustálu snahu o excelentnosť. Toto sponzorstvo prinesie obrovské výhody nielen klubu, ale tiež nášmu mestu a našej krajine.” Rosell sa tiež poďakoval doterajšiemu sponzorovi, Qatar Foundation: “Toto je organizácia s ktorou sme mali v posledných dvoch rokoch veľmi produktívne partnerstvo a s ktorou ostaneme naďalej spojení.” Qatar Foundtaion bude s FC Barcelona ďalej spolupracovať ako partner pre rozvoj ľudských zdrojov.
Toto partnerstvo je dobrou správou aj pre fanúšikou Barcy. Obe strany sa budú snažiť prinášať fanúšikom pridanú hodnotu v podobe zvýhodnených cien leteniek a pod. Qatar Airways pôsobí v Španielsku viac ako sedem rokov. V súčasnosti prevádzkuje 17 letov do a zo Španielska.
 

Prečítajte si aj

Back to top button