Letecká doprava

Lufthansa v 1. polroku zaznamenala stratu 204 miliónov eur

Lufthansa sa v 1. polroku z dôvodu vysokých nákladov na sanáciu dostala do červených čísel, informovali agentúry DPA a Bloomberg.

Čistá strata za prvých 6 mesiacov dosiahla 204 miliónov eur, uviedla nemecká letecká spoločnosť. V rovnakom období vlani aerolínie zaznamenali čistý zisk 50 miliónov eur. Prevádzkový zisk sa medziročne prepadol o 69 % na 72 miliónov eur, pričom analytici očakávali až 139 miliónov eur. „Prevádzkový zisk očistený o náklady na reštrukturalizáciu a jednorazové pozitívne vplyvy z vlaňajška sa však zlepšil o 233 miliónov eur,“ uviedla finančná riaditeľka Simone Menne. Tržby prakticky stagnovali na úrovni 14,5 miliardy eur.
      
Šéf spoločnosti Christoph Franz realizuje úsporné opatrenia, ktorých súčasťou je zrušenie 3500 pracovných miest a prevedenie všetkej kontinentálnej dopravy mimo hlavné uzly do nízkonákladovej značky Germanwings. Lufthansa plánuje do roku 2015 zvýšenie prevádzkového zisku na rekordných 2,3 miliardy eur. Zopakovala, že tento rok počíta s nárastom tržieb a prevádzkového zisku.
 

Prečítajte si aj

Back to top button