Letecká doprava

Etihad rokuje o vstupe do aerolínií Alitalia

Arabské aerolínie Etihad sú tesne pred vstupom do talianskej leteckej spoločnosti Alitalia, ktorá sa nachádza v kríze.

Arabská letecká spoločnosť Etihad zrejme vstúpi do talianskej Alitalie, ktorá už dlhšie bojuje o prežitie. DPA informuje, že rokovania medzi oboma aerolíniami sa dostali do záverečnej fázy. Partneri o tom informovali v nedeľu (2.2.). V nasledujúcich 30 dňoch si vypracujú spoločnú stratégiu, ktorá bude v súlade s podnikateľskými zámermi oboch leteckých spoločností.
      
Alitalia rokuje s Etihadom už niekoľko týždňov. Arabská spoločnosť je tiež veľkým akcionárom nemeckého Air Berlin. Alitalia pred rokovaniami s Arabmi zvýšila svoj základný kapitál, a potom začala hľadať partnera na spoluprácu. Zatiaľ nie je známe, aký podiel získa Etihad v najväčšej talianskej leteckej spoločnosti.
      
Koncom týždňa navštívil taliansky premiér Enrico Letta Spojené arabské emiráty, aby posilnil vzťahy medzi oboma krajinami a dohodol rozširovanie hospodárskej spolupráce. Rakúska APA poukázala na to, že Etihad už niekoľko rokov kupuje v Európe a na iných kontinentoch podiely v leteckých spoločnostiach, ktoré majú nedostatok vlastného kapitálu.
 

Prečítajte si aj

Back to top button