Letecká doprava

Letecká spoločnosť Emirates začne v októbri denne lietať z Dubaja do Budapešti

Národná letecká spoločnosť Spojených arabských emirátov (SAE) Emirates Airline rozhodla o otvorení leteckého spojenia medzi Dubajom a Budapešťou.

Na spoj, ktorý od konca októbra bude lietať denne, nasadia Airbus A330 s kapacitou 278 pasažierov, informoval dnes maďarský spravodajský server Vg.hu. Podľa servera na otvorení spojenia pracujú už roky odborníci v Budapešti i Dubaji, ktorí predpokladajú, že priame letecké prepojenie týchto miest má významný potenciál, pričom s jediným prestupom v Dubaji takto získajú pasažieri možnosť letieť na Blízky východ, do Ázie, Afriky a do destinácií v Tichom oceáne.
      
Generálny riaditeľ Budapest Airportu Jost Lammers v tejto súvislosti vyslovil potešenie nad tým, že Emirates ako jeden z najväčších globálnych leteckých prepravcov budú každý deň lietať do Budapešti, navyše, s lietadlom so širokým trupom. Pripomenul, že prípravy na to, aby Emirates rozšírili svoju sieť letov aj o Budapešť, trvali päť rokov.
      
Podľa predsedu spoločnosti Emirates Airline Tima Clarka budapeštiansky spoj ponúkne nové možnosti Maďarom, ktorí budú mať v Dubaji spoje do doteraz menej intenzívne obsluhovaných destinácií, akými sú napríklad Sydney, Tai-pei či Phuket. „Sú to dôležité miesta, ktoré budú generovať nový dopyt, pomôžu rozvoju dvojstranného obchodu s východnými trhmi a posilnia konkurencieschopnosť maďarskej ekonomiky,“ cituje Vg.hu Clarka. Letecká spoločnosť Emirates získala v rámci prestížnej ankety Skytrax cenu ako najlepšie svetové aerolínie za rok 2013.
 

Prečítajte si aj

Back to top button