Letecká doprava

Lufthansa Cargo úspešne zvládla náročný transport

Z Frankfurtu prepravila do Teheránu 65 koní.

Transport sa začal  vo Frankfurte, kde Lufthansa Cargo prevádzkuje tzv. Animal Lounge – špeciálnu halu pre zvieratá. Hneď po tom, ako kone prešli cez „check-in“, boli „usadené“ na svoje nové miesta – do špeciálnych kontajnerov s dvojitým dnom, aby cítili čo najmenej vibrácii.
 
„Svetlý, priateľský interiér urobil cestovanie pohodlnejším, a kone tiež ochotnejšie vstúpili do pre nich neznámeho prostredia,“ vysvetľuje Axel Heitmann, ktorý vedie Animal Lounge. „Dvojitá podlaha zaisťuje, že tieto citlivé zvieratá necítia pri nakladaní takmer žiadne vibrácie. Chceli sme, aby si naši štvornohí pasažieri užili čo najpohodlnejší let.“ Boeing 777F vzlietol z letiska vo Frankfurte o 22:06 a po 4,5 hodinovom lete pristál v Teheráne. Let LH8350 pilotoval jeden z najlepších pilotov Lufthansa Cargo, kapitán Claus Richter.
 
Tento transport bol špeciálny aj pre Christiana Nagela, majiteľa spoločnosti Agricon-Logistic GmbH & Co. KG, ktorá bola zodpovedná za jeho úspešné zvládnutie. „Sme jednotkou na trhu transportov koní na Blízky východ, ale aj pre nás bola preprava 65 koní niečím, čo nezažívame každý deň. Tento transport sme spolu s Lufthansa Cargo dôkladne plánovali niekoľko týždňov.“
 
Pri plánovaní museli zvažovať množstvo faktorov. Napríklad, kobyly a žrebce museli cestovať oddelene, aby zvieratám nevznikol zbytočný stres. Boxy s kobylami boli preto naložené do zadnej časti lietadla a žrebce do prednej časti. Špecialisti a veterinári mali k zvieratám nepretržitý prístup, aby im mohli zabezpečiť doplnenie vody či dostatok sena. Vďaka výbornej koordinácii všetkých zúčastnených, prebehol tento nezvyčajný transport úspešne.
 

Prečítajte si aj

Back to top button