Letecká doprava

Na košickom letisku privítali stotisíceho pasažiera na linke do Londýna

Presne jeden rok, dva týždne a jeden deň po spustení leteckého spojenia Londýn – Košice – Londýn oslavuje letisko Košice a Wizz Air 100.000 cestujúcich na tejto linke.

Len nedávno oslavovali košické letsiko a aerolínie WIzz Air prvý rok fungovania linky medzi Košicami a Londýnom. Prvý let sa uskutočnil 17. septembra 2013 a odvtedy sa linka teší vysokému záujmu cestujúcich ako v Košiciach, tak aj v Londýne. Šťastnou, už stotisícou cestujúcou, bola Košičanka Gabriela Dunáková, ktorá dnes priletela do Košíc letom W6 7674 z Londýna.
      
„Po uvedení pôvodne plánovaných dvoch frekvencií týždenne silný dopyt inšpiroval Wizz Air k pridávaniu ďalších letov až na úroveň desiatich letov týždenne, ktoré boli v ponuke počas leta. Pre nadchádzajúci zimný letový poriadok 2014-15 sú v predaji letenky na sedem týždenných letov,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Karl Dandler.
      
Spokojnosť netajil ani primátor mesta Košice Richard Raši. „Pred rokom sme boli plní očakávaní, či ťažko vybojovaná linka z Košíc do Londýna naplní predpoklady a či o ňu bude záujem. Som veľmi rád, že očakávania všetkých zainteresovaných strán sa nielen že naplnili, ale dovolím si povedať, že boli výrazne prekonané. Úžasné číslo 100.000 cestujúcich po 55 týždňoch prevádzky to len potvrdzuje,“ povedal.
      
Viceprimátorka mesta a predsedníčka predstavenstva organizácie Košice Turizmus Renáta Lenártová doplnila, že význam linky do Londýna je z pohľadu rozvoja príjazdového cestovného ruchu nesporný. „Veľmi ma teší fakt, že prvé ovocie v podobe 8000 britských turistov sme už pozbierali a verím, že v ďalších rokoch prevádzkovania linky sa bude toto číslo iba zvyšovať, napríklad aj vďaka výnimočným podujatiam, ktoré sa v Košiciach organizujú – jedným z vrcholov roka je nadchádzajúci víkend, ktorý spája fascinujúcu Bielu noc a nenapodobiteľnú atmosféru najstaršieho európskeho maratónu,“ dodala Lenártová.
 

Prečítajte si aj

Back to top button