Letecká doprava

Z Bratislavy pribudne od decembra priama letecká linka do Dubaja

Letecká spoločnosť spustí v decembri lety do Bratislavy, Prahy a Sofie.

Letecká spoločnosť flydubai oznámila, že spustí lety do troch nových destinácií – do Bratislavy na Slovensku, do Prahy v Českej republike a do Sofie v Bulharsku. Lety budú spustené v decembri a súvisia s prebiehajúcou expanziou spoločnosti flydubai do strednej a východnej Európy, v rámci ktorej už spustila lety do Sarajeva a Záhrebu.
 
„Sme radi, že k našim destináciám pribudne aj Bratislava, Praha a Sofia. Rozšírenie zoznamu leteckých spojení o tieto tri hlavné mestá poukazuje na naše odhodlanie poskytovať služby v regióne strednej a východnej Európy. Tešíme sa, že budeme môcť cestujúcim poskytnúť niekoľko možností leteckej dopravy do Dubaja a ďalších krajín,“ povedal Ghaith Al Ghaith, generálny riaditeľ spoločnosti flydubai.
 
Pridaním týchto nových destinácií sa flydubai stáva prvou leteckou spoločnosťou zo Spojených arabských emirátov prevádzkujúcou lety z Bratislavy a zo Sofie. Spoločnosť flydubai tento rok pridala celkovo už 23 nových leteckých spojení, pričom v súčasnosti zabezpečuje lety do 11 destinácií v regióne strednej a východnej Európy.    
 
„Neustále hľadáme nové možnosti rozširovania našej leteckej siete,“ povedal Jeyhun Efendi, senior viceprezident pre obchod (pre Spojené arabské emiráty, Európsku úniu, Blízky východ a Spoločenstvo nezávislých štátov) spoločnosti flydubai. „Región strednej a východnej Európy bol pre nás vždy významným trhom a sme radi, že teraz môžeme pasažierom z Bratislavy, Prahy a Sofie ponúknuť viac možností ako cestovať do Dubaja. Navyše, v rámci všetkých troch nových leteckých spojení bude pre náročnejších cestujúcich k dispozícii aj business trieda.“
 
Podrobnosti o pripravovaných letoch
Na trase medzi Bratislavou a Dubajom bude flydubai prevádzkovať dva lety týždenne a to v utorok a v sobotu. Prvý let sa uskutoční 6. decembra 2014. Let číslo FZ786 má plánovaný odlet z letiska M. R. Štefánika o 13:50 miestneho času a na medzinárodné letisko v Dubaji, terminál 2, priletí o 22:20 miestneho času.
 
Let číslo FZ785 má plánovaný odlet z medzinárodného letiska v Dubaji, terminál 2, o 09:45 miestneho času a priletí na letisko M. R. Štefánika v Bratislave o 12:55 miestneho času. Spiatočnú letenku z Bratislavy do Dubaja v rámci ekonomickej triedy bude možné kúpiť od 410 EUR, vrátane 20kg batožiny, v rámci business triedy od 1 300 EUR, pričom zahŕňa všetky letiskové poplatky a 40kg batožiny.
 
Lety do Dubaja z Prahy budú prevádzkované štyri krát týždenne a to v utorok, štvrtok, piatok a v nedeľu. Prvý let sa uskutoční 5. decembra 2014. Spiatočnú letenku z Prahy do Dubaja v rámci ekonomickej triedy bude možné kúpiť už od 11 900 Kč, v rámci business triedy od 39 000 Kč.
 

Prečítajte si aj

Back to top button