Letecká doprava

Ryanair otvoril bázu na Letisku v Bratislave

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair otvorila včera na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave svoju základňu.

Bázu otvára spoločnosť takmer po 10 rokov od svojho pôsobenia na letisku. Základňu s číslom poradia 71 otvoril Ryanair v Bratislave s nástupom letného letového poriadku, ktorý vstúpil do platnosti v nedeľu 29. marca 2015.
 
Mesiac pred otvorením bázy, teda počas celého marca, sa mohli Slováci zapojiť do súťaže o letenky od spoločnosti Ryanair na webovej stránke letiska www.bts.aero. Každý marcový pondelok bol vyžrebovaný výherca 2 leteniek do ľubovoľnej destinácie od Ryanairu. Spoločnosť tak spolu rozdala počas 4 týždňov až 8 bezplatných leteniek.
 
Otvorenie bázy privítali na letisku parkouristi zo skupiny Freerun Slovakia, ktorí vo verejnej časti odletovej haly predviedli netradičné atletické vystúpenie. Parkour a freerun je beh, skok či iný pohyb cez mestské prekážky. 
 
Základňu symbolicky odštartovalo prestrihnutie pásky, ktorého sa zúčastnil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík, obchodný a marketingový manažér pre Rakúsko, Nemecko, Holandsko a Švajčiarsko Colm O’Shea z leteckej spoločnosti Ryanair, írska veľvyslankyňa na Slovensku Anne-Marie Callan a veľvyslanec Slovenska v Írsku Dušan Matulay.
 
Báza leteckej spoločnosti Ryanair znamená, že na Letisku v Bratislave budú od teraz 2 bázované lietadlá, ktoré budú skoro ráno z Bratislavy odlietať, obslúžia viaceré destinácie v rámci Európy a večer priletia späť, aby ráno opäť z Bratislavy vykonali ďalšie lety podľa letového poriadku. Vybrané lety budú vybavované slovenskou leteckou spoločnosťou Air Explore, v pláne je umiestniť na bratislavskej báze v budúcnosti aj ďalšie lietadlá.
 
Doteraz žiadne lietadlo spoločnosti Ryanair na bratislavskom letisku „nenocovalo“, lietadlá prileteli z destinácie a po 25 minútach otáčkového času leteli s pasažiermi do ďalšej destinácie. Vďaka bázovaným lietadlám majú cestujúci teraz k dispozícii lepšie časy letov, a to skoré ranné a neskoré večerné lety, aby sa mohli dostať do destinácie a z nej vo výhodnejšom čase.
 
Vďaka báze zároveň letecká spoločnosť otvára v letnom letovom poriadku 2 nové linky do Atén a Madridu (3 x týždenne) a od zimného letového poriadku, konkrétne od 27. októbra 2015, otvorí aj novú linku do Berlína s frekvenciou 7 x týždenne (1 x denne). Zároveň má spoločnosť Ryanair na svojej báze na Letisku v Bratislave k dispozícii administratívne priestory pre administratívu aj pre posádky lietadiel.
 
Báza by mala priniesť takmer 1 milión prepravených cestujúcich spoločnosťou Ryanair v roku 2015 z letiska BTS a doň. Ryanair pôsobí na Letisku v Bratislave od 10. októbra 2005. V roku 2014 prepravila spoločnosť z Bratislavy a do nej viac ako 811-tisíc pasažierov. Cestujúci leteli s leteckou spoločnosťou Ryanair v minulom roku najviac do miest Londýn, Dublin, Miláno, Brusel, Rím a z nich do Bratislavy. Počas platnosti letného letového poriadku, teda od 29. 3. 2015 do 24. 10. 2015, bude Ryanair prevádzkovať z Bratislavy a do nej spolu 17 destinácií.
 
„Ryanair s potešením oznamuje otvorenie našej novej bázy v Bratislave a spustenie nášho zimného letového poriadku na rok 2015 s novou linkou do Berlína a 12 linkami v zime spolu, čo prinesie viac ako 1,2 milióna pasažierov a 1 200* postranných súvisiacich pracovných miest v rámci európskych letísk. Pri príležitosti spustenia zimného letového poriadku na rok 2015 v Bratislave a našej novej bázy uvádzame do predaja 100 000 leteniek za cenu už od 19,99 € pre cestovanie v apríli a máji, ktoré si možno rezervovať do štvrtkovej polnoci (2. apríla). Keďže sa letenky za takéto nízke ceny rýchlo rozchytajú, zákazníci by mali čo najskôr navštíviť www.ryanair.com, aby ich nepremeškali,“ povedal počas otvorenia bázy obchodný a marketingový manažér pre Rakúsko, Nemecko, Holandsko a Švajčiarsko Colm O’Shea z leteckej spoločnosti Ryanair.
 
„Otvorenie bázy leteckej spoločnosti Ryanair na letisku v Bratislave považujeme za významný úspech, ktorý sa podarilo súčasnému vedeniu dosiahnuť. Ryanair je pre nás dlhodobý, férový a stabilný partner. Spoluprácu s ním si veľmi vážime. Cestujúcim vďaka otvoreniu bázy môžeme z bratislavského letiska ponúknuť nové spojenia, viac frekvencií a výhodnejšie časy ich letov,“ doplnil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík.
 

Prečítajte si aj

Back to top button