Letecká doprava

Letisko Bratislava získalo Certifikát solventnosti

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave sa zaradilo len medzi 9 % slovenských firiem, ktorým bol udelený Certifikát solventnosti.

Letisková spoločnosť prešla hodnotením firiem z hľadiska ich ekonomických výsledkov a z hľadiska pozície na trhu. Po splnení 5 základných podmienok sa letisko zaradilo do procesu certifikácie, ktorého výsledkom bolo získanie Certifikátu solventnosti. Letiskovej spoločnosti ho udelila firma Bisnode Slovensko.

„Získaný Certifikát radí našu spoločnosť medzi stabilné, seriózne a spoľahlivé spoločnosti, ktoré si plnia všetky záväzky a povinnosti voči štátu. Je potvrdením pozície letiskovej spoločnosti na trhu, jej dôveryhodnosti a serióznosti,“ zhodnotil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík.

Na certifikáciu muselo letisko splniť nasledovné podmienky:
– Firma nemá žiadne registrované dlhy. – Firma nie je v insolventnom riadení, konkurze, alebo likvidácii.
– Firma nemá záväzky viac než 30 dní po lehote splatnosti.
– Hodnotenie firmy spadá do kategórie 1-5 v desaťstupňovej škále skóringu.
– Pravidelné publikovanie finančných výsledkov v Zbierke listín.

Firmám s najlepšími výsledkami boli udelené Certifikáty solventnosti, ktoré dosahuje len 9 % firiem pôsobiacich na území Slovenska, vrátane letiska BTS. Letisko M. R. Štefánika bolo zároveň zaradené do Registra solventných firiem. Vďaka tomuto certifikátu získava letisko vyššiu dôveryhodnosť v očiach obchodných partnerov, investorov, zákazníkov či zamestnancov. Firmy totiž potrebujú mať istotu, že spolupracujú so spoločnosťou, ktorá si riadne plní svoje záväzky.    

Prečítajte si aj

Back to top button