Letecká doprava

V 1. štvrťroku má vzrásť počet cestujúcich na letisku v Bratislave o 30 až 35 %

V prvom štvrťroku 2016 by mal vzrásť počet vybavených cestujúcich na Letisku Milana R. Štefánika v Bratislave o 30 až 35 % oproti rovnakému obdobiu minulého roka.

Odhaduje to generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík a tieto predpoklady podľa jeho slov potvrdzujú aj štatistické údaje za január.
 
V prvom mesiaci tohto roka sa totiž o 44 % medziročne zvýšil počet cestujúcich, ktorých vybavilo letisko v hlavnom meste. Pričinila sa o to letecká spoločnosť Ryanair, ktorá v porovnaní s januárom minulého roku zaviedla tri nové destinácie,“ vysvetlil Trhlík. Pomohol tomu podľa jeho slov aj príchod leteckej spoločnosti Pobeda, zvýšené frekvencie na linke Českých aerolínií, ale aj vyššia naplnenosť existujúcich spojení.
 
Súčasne v januári narástol na letisku aj počet ton prepraveného leteckého carga, a to o 24 % a počet pohybov, čiže vzletov a pristátí lietadiel stúpol o 17 %. 
 
Za celý minulý rok letisko v hlavnom meste vybavilo 1,56 milióna cestujúcich. V porovnaní s rokom 2014 to predstavovalo nárast o 208.686 pasažierov alebo o 15,4 %.

Prečítajte si aj

Back to top button