Letecká doprava

Bratislavské letisko sprísňuje bezpečnostné opatrenia pre udalosti v Bruseli

V súvislosti so včerajšími výbuchmi na letisku Brusel-Zaventem v Belgicku rozhodol bezpečnostný výbor Letiska M. R. Štefánika v Bratislave o sprísnení bezpečnostných opatrení na letisku.

Ich cieľom je maximálna bezpečnosť cestujúcich pri odletoch a príletoch. TASR informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Ševčíková.
 
„Vzhľadom na ich charakter nemožno z bezpečnostných dôvodov konkrétne opatrenia špecifikovať. Budeme však klásť ešte väčší dôraz na kontrolu osôb zdržujúcich sa vo verejných priestoroch letiska BTS. Žiadame cestujúcu verejnosť o pochopenie situácie, ak osoby, ktoré nemajú dôvod zdržovať sa v priestoroch letiska, teda sa nemôžu preukázať palubnou vstupenkou, akými sú najmä sprevádzajúce osoby, nebudú vpustené do verejných priestorov letiska,“ uviedla Ševčíková.
 
Letisko žiada cestujúcich a návštevníkov, aby rešpektovali pokyny osôb, ktoré zabezpečujú bezpečnostnú ochranu letiska.
 
„Najbližší odlet do Bruselu-Charleroi je v pláne v stredu (23.3.) o 12.10 h. V súčasnosti sa až do konca marca lieta z/do Bratislavy na letisko Brusel-Charleroi päťkrát týždenne. Od 1. apríla sú v pláne lety na hlavné letisko Brusel-Zaventem šesťkrát týždenne, každý deň okrem soboty. Lety zabezpečuje letecká spoločnosť Ryanair,“ dodala Ševčíková.

Prečítajte si aj

Back to top button