Letecká doprava

Ryanair plánuje dosiahnuť svoj ďalší rast na trhoch mimo Veľkej Británie

Írske aerolínie Ryanair v nasledujúcich dvoch rokoch plánujú dosiahnuť svoj ďalší rast na trhoch mimo Veľkej Británie, ktorá koncom marca odštartovala proces odchodu z Európskej únie (EÚ).

Vyhlásil to dnes Neil Sorahan finančný riaditeľ aerolínií, ktoré sú z hľadiska počtu pasažierov najväčším nízkonákladovým leteckým dopravcom v Európe.
 
Sorahan dnes novinárom v Londýne povedal, že aerolínie vlani plánovali rast na britskom trhu o 15 %, ale namiesto toho zaznamenali len 6-% rast. Letecká spoločnosť sa preto rozhodla dosiahnuť expanziu na iných trhoch.
 
Pripustil, že s blížiacim sa koncom rokovaní o odchode Británie z EÚ, sa môže aj tempo rastu tržieb a zisku v leteckej doprave na tamojšom trhu spomaľovať. Rokovania totiž sprevádza neistota a letecké spoločnosti zatiaľ nevedia, čo sa bude diať v rámci leteckej dopravy medzi ostrovmi a kontinentom.
 
Ryanair už koncom marca varoval britskú vládu, že ak počas rokovaní o brexite neuzatvorí s EÚ novú dohodu o leteckej doprave, nebude môcť lietať medzi Britániou a kontinentálnou Európou.
 
Jediným možným pozitívom brexitu z pohľadu klientov bude podľa Sorahana pravdepodobné zníženie cien leteniek.

Prečítajte si aj

Back to top button