Letecká doprava

LOT zvyšuje počet letov medzi Košicami a Varšavou

Poľská letecká spoločnosť LOT zvyšuje frekvenciu na linke Košice – Varšava zo šiestich na deväť letov týždenne.

K ranným letom tak postupne v pondelky, štvrtky a soboty pribudnú aj popoludňajšie lety. Lietadlo typu Embraer E170 vo farbách poľského národného dopravcu dnes pristálo v Košiciach po prvý raz v rámci popoludňajšieho letu. TASR o tom informoval marketingový manažér Letiska Košice Juraj Toth.
 
„Zlepšenie konektivity s odletom z Košíc cez Varšavu na destinácie nielen v Severnej Amerike a v Ázii, ale aj v Európe je priamym potvrdením toho, že z Košíc sa naozaj dá jednoducho a pohodlne lietať do celého sveta,“ uviedol Toth.
 
Popoludňajšie lety podľa jeho slov uľahčia poľským turistom cestu do Košíc. „Odkiaľ môžu objavovať krásy celého východného Slovenska od Tokaja, cez 18 pamiatok svetového dedičstva UNESCO v Košickom samosprávnom kraji až po Vysoké a Nízke Tatry,“ doplnil hovorca letiska.
 
V priebehu júla bude možné s LOT-om odletieť z Košíc popoludní o 15.05 h okrem pondelkov aj štvrtky a soboty. „Tešíme sa, že dnes môžeme cestujúcim vďaka zvýšeniu počtu letov z Košíc ponúknuť najkratšie a najvýhodnejšie spojenie s mestami v Severnej Amerike a Ázii, ako New York, Chicago, Toronto, Los Angeles, Peking, Tokio a Soul,“ povedal manažér komunikácie spoločnosti LOT Adrian Kubicki.

Prečítajte si aj

Back to top button