Logistika a skladovanie

P3 Žilina expanduje spolu so svojimi klientmi

Logistické centrum zdvojnásobilo rozlohu na 28 000 m2.

P3 dokončilo piatu fázu expanzie žilinského parku. Logistické centrum P3 Žilina sa rozrástlo o viac ako 12 500 m2 priestorov určených pre skladovanie a výrobu. Tie sú určené nielen pre nových zákazníkov, ale najmä pre rast tých existujúcich. „Našich zákazníkov vnímame ako dlhodobých partnerov. Nové haly BTS (Built To Suit) kopírujú nielen ich potreby, ale aj rastúce trendy v logistike na Slovensku,“ hovorí Peter Jánoši, riaditeľ P3 pre Slovensko.
 
K plánovanému rozšíreniu pristúpila spoločnosť P3 ešte koncom minulého roka. „Budovu DC2 s rozlohou 8 400 m2 sme dostavali v časovom pláne a nedávno sme skolaudovali aj dostavaný budovu DC3, s celkovou plochou 4 200 m2,“ opisuje Jánoši. Pre nových klientov má P3 Žilina pripravené voľné priestory na prenájom o rozlohe 4 296 m2.
 
„Potreby našich klientov neustále rastú a my musíme rásť spolu s nimi,“ tvrdí Jánoši. Poukazuje tak na rastúce trendy v oblasti logistiky na Slovensku. Popri výbornej polohe parku P3 Žilina a dobrého napojenia na infraštruktúru, oceňujú existujúci klienti aj flexibilný prístup P3. Dobrým príkladom je dlhodobý klient DB Schenker, ktorému P3 pomohla už pri dvoch expanziách a s ktorým spolupracuje aj v Českej republike. DB Schenker aktuálne rozširuje svoje pôsobenie v P3 Žilina na ploche 7 585 m2 skladových priestorov a 371 m2 kancelárskej plochy. Do novej haly s rozlohou 4 125 m2 sa presťahoval najstarší nájomca parku Albatros Logistics, špecialista na logistiku elektroniky a súčiastok pre automobilový priemysel. Rozrástol sa z pôvodných 3 000 m2 v roku 2012 na súčasných 4 125 m2 skladových priestorov a 235 m2 kancelárií. „Naša pôvodná stratégia špekulatívnej výstavby v tejto lokalite sa ukázala ako veľmi úspešná, rozšírenie priestorov slúžilo primárne pre rýchle pokrytie potrieb našich súčasných zákazníkov,“ vysvetľuje Jánoši.
 
Ďalšími dlhodobými nájomcami v P3 Žilina sú spoločnosti DHL Parcel Slovensko, ktorej P3 v roku 2015 odovzdala nové distribučné centrum s rozlohou 2 382 m2 a 402 m2 kancelárskych priestorov, Geis Group s prenajatou plochou 2 400 m2 a francúzska logistická skupina GEFCO, ktorá si v P3 Žilina prenajíma 739 m2 skladových plôch a 216 m2 kancelárií.
 
P3 v žilinskom parku aktuálne spravuje tri špičkové haly kategórie A s celkovou plochou viac ako 28 000 m2. Haly v parku P3 Žilina sú vybavené moderným systémom ventilácie, majú zvýšenú tepelnú izoláciu strechy aj úsporné inteligentné LED osvetlenie. Budovy sú zároveň pripravené na ďalšie rozšírenie prostredníctvom dvojpodlažných vstavieb. Prispôsobená bola ako konštrukcia, tak i prípojka vody a kanalizácie.
 
O P3 Žilina
Celková rozloha parku P3 Žilina je 90 000 m2. Nachádza sa na severozápadnom Slovensku v blízkosti slovenských a poľských hraníc. Leží priamo na u E50, jednej z hlavných východo-západných trás, 10 km od pripojenia na E75, čo je hlavná trasa spájajúca juh a sever Európy. To umožňuje ľahký prístup na celé Slovensko a do značnej časti strednej Európy. Obe trasy sú navyše neustále rekonštruované. Výstavba P3 Žilina začala v roku 2012 a v súčasnosti ponúka priestory piatich medzinárodným spoločnostiam Albatros Logistics, DHL Parcel Slovensko, DB Schenker, Gefco a Geis Group.

Prečítajte si aj

Back to top button