Logistika a skladovanie

Prologis zahajuje výstavbu dvoch budov na ploche 62 325 metrov štvorcových v Prologis Park Nitra

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že začal výstavbu dvoch budov v úplne novom Prologis Park Nitra na Slovensku. Očakávané dokončenie oboch je naplánované na druhý štvrťrok roku 2018.

Prologis Park Nitra ponúkne celkovú budúcu prenajímateľnú plochu 95 000 metrov štvorcových. Nachádza sa vedľa nového výrobného závodu Jaguar Land Rover, ktorý je aktuálne vo výstavbe. Moderné logistické nehnuteľnosti parku a jeho prvotriedna lokalita sa ukazujú byť pre miestnych aj globálnych dodávateľov výrobcov originálnych dielov natoľko atraktívne, že si 34 000 metrov štvorcových z celkovej plochy 62 325 metrov štvorcových už teraz vopred prenajíma šesť zákazníkov. 15 600 metrov štvorcových je predmetom ponuky ďalším šiestim záujemcom, z čoho vyplýva, že si zákazníci zaistili už 80 percent plochy oboch budov.
 
„Prologis Park Nitra bude cenným prírastkom do nášho rastúceho portfólia na slovenskom trhu, kde nám patrí pozícia popredného poskytovateľa logistických nehnuteľností,“ povedal Martin Polák, senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre región strednej a východnej Európy. „Naše slovenské portfólio je stopercentne prenajaté. Tento výnimočne vysoký dopyt vychádza zo schopnosti flexibilne reagovať na špecifické potreby našich zákazníkov v oblasti logistiky a poskytovať pokročilé riešenia a bezkonkurenčné služby v rámci správy nehnuteľností.“
 
Prologis Park Nitra je situovaný v blízkosti výrobného závodu spoločnosti Jaguar Land Rover, približne 100 kilometrov východne od Bratislavy v dosahu diaľnice R1. Jeho umiestnenie ponúka excelentný prístup nielen do v budúcnosti susedného automobilového závodu, ale aj do hlavného mesta Slovenska a tiež do Rakúska, Nemecka, Českej republiky, Poľska a Maďarska.
 
Prologis aktívne pôsobí v štyroch krajinách strednej a východnej Európy. S portfóliom s rozlohou 4,7 milióna metrov štvorcových v tomto regióne zastáva pozíciu vedúceho poskytovateľa distribučných nehnuteľností (k 30. júnu 2017).
 

Prečítajte si aj

Back to top button