Logistika a skladovanie

Prologis a Platio v Maďarsku ako prvý na svete predstavujú solárny dlažobný systém v logistickom parku

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes predstavil úspešný pilotný projekt realizovaný s maďarským startupom Platio, ktorý poskytuje estetické a priestorovo úsporné systémy slúžiace ako zdroje obnoviteľnej energie vďaka integrácii vysokovýkonných solárnych článkov do dlažobných prvkov z recyklovaného plastu.

 
Dlaždice na celkovej ploche 4,7 metrov štvorcových sú v Prologis Park Budapest-Harbor zabudované do chodníka pri nabíjacej stanici pre elektromobily. Za slnečného svitu pre ňu fotovoltaický systém s výkonom 720 Wp generuje zelenú energiu. Keď nie je stanica využívaná, zásobuje energiou neďalekú kancelársku budovu.
 
 
„Výber kľúčových partnerov, ktorí podporujú inovatívne technológie a umožnia nám otestovať nové oblasti ich využitia, je pre nás dôležitý. S pomocou Prologis sa nám podarilo inštalovať naše prvé riešenie pre EV nabíjaciu stanicu, čo je významný míľnik nášho pôsobenia a zároveň súčasťou nášho poslania prispievať k rozvoju elektromobility,“ povedal Miklós Illyés, spoluzakladateľ spoločnosti Platio.
 
Prologis Park Budapest-Harbor je situovaný v južnej časti Budapešti v mestskom obvode 22 na západnom brehu Dunaja. Park pozostáva z 10 budov s celkovou rozlohou 132 000 metrov štvorcových, jeho potenciál pre ďalšie rozšírenie je 27 000 metrov štvorcových. Má výborné napojenie na medzinárodnú cestnú sieť cez miestnu dopravnú tepnu N6 a následne na diaľnice M0 a M6. 
 
Prologis Park Budapest-Harbor využíva výnimočne dobrého umiestnenia a skvelej dostupnosti verejnej dopravy aj železničnej siete. Medzi služby a vybavenie, ktoré park poskytuje, sa radí profesionálna správa nehnuteľností, rekreačný areál s futbalovým ihriskom, zeleninová záhradka alebo čistiareň odpadových vôd.
 
Prologis je s viac ako 688 000 metrami štvorcovými logistických priestorov v deviatich priemyselných parkoch vedúcim poskytovateľom distribučných nehnuteľností na území Maďarska (k 31. decembru 2017).
 

Prečítajte si aj

Back to top button