Logistika a skladovanie

Skupina AWT patrí medzi najvýznamnejšie české firmy

Skupina AWT hneď prvý rok po svojom vzniku rázne vkročila do rebríčka Czech TOP 100.

Medzi najvýznamnejšími tuzemskými spoločnosťami za rok 2010 sa umiestnila na 61. mieste. Podľa odborového rebríčka sa zároveň stala najväčšou súkromnou dopravnou spoločnosťou v ČR (odbor Doprava, pomocné činnosti v doprave a cestovné kancelárie).

Zabodovala tiež spoločnosť AWT Rekultivácia, ktorá od združenia Czech TOP 100 získala Excelentné hodnotenie ČEKIA Stability Award – AAA. Tento nezávislý pohľad na finančnú a nefinančnú bonitu tak spoločnosť radí medzi najstabilnejšie v Českej republike.

Výsledky 17. ročníka rebríčka najvýznamnejších firiem ČR dnes vyhlásilo združenie CZECH TOP 100, ktoré zostavuje rebríčky a hodnotenia českých firiem každoročne od roku 1994. Poradie je zostavené podľa výšky tržieb spoločností; v rámci vedľajších rebríčkov sa však hodnotí aj zisk, produktivita, pridaná hodnota a ďalšie parametre.

„Naše tržby v minulom roku dosiahli takmer desať miliárd korún. Potvrdenie statusu najväčšej súkromnej ​​dopravnej spoločnosti v ČR je pre nás dobrou vizitkou, rovnako ako naša prítomnosť v rebríčku najvýznamnejších firiem v krajine. Zároveň je pre nás výzvou posunúť sa v ďalších rokoch ešte vyššie. Vďaka komplexným službám, ktoré poskytujeme, pre to máme všetky predpoklady, „uviedol generálny riaditeľ skupiny AWT Martin Frývaldský.

 

Prečítajte si aj

Back to top button