Logistika a skladovanie

BILLA dnes oficiálne otvorila svoj druhý centrálny sklad na Slovensku

Spoločnosť BILLA včera uviedla oficiálne do prevádzky svoj druhý centrálny sklad na Slovensku, a to v Petrovanoch pri Prešove. Ide o najväčšiu investíciu spoločnosti do logistických nehnuteľností od roku 2004.

Z novej prevádzky, kde našlo prácu 57 ľudí, bude zásobovaných 34 predajní BILLA na východnom Slovensku. Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Andrea Sitárová, sklad pri Petrovanoch fungoval od začiatku tohto roka v skúšobnom režime. Do ostrej prevádzky ho uviedli oficiálne v dnešný deň. Jeho výstavba, ktorá odštartovala v roku 2011, trvala osem mesiacov.
      
Na skladovú plochu, ktorá ma rozlohu 8500 štvorcových metrov, sa vmestí 5550 paliet rôznych druhov tovarov. Dodávka 1400 obchodných artiklov tu prichádza od 125 výrobcov. “Vďaka novému logistickému uzlu sa nám podarí zlepšiť služby pre našich zákazníkov a zásobovať tak supermarkety ešte čerstvejšími potravinami, pretože čas zásobovania predajní sa skráti v priemere o 7 hodín a 450 kilometrov,“ konštatovala Sitárová. Sklad vybavený modernou skladovacou technikou je podľa jej slov určený pre suché a čerstvé potraviny, ako i ovocie a zeleninu.
      
Ako ďalej uviedla, BILLA plánuje otvoriť do konca tohto roku deväť nových predajní na Slovensku, čím chce vytvoriť 300 pracovných miest. V súčasnosti prevádzkuje obchodný reťazec na území našej krajiny 117 supermarketov, v ktorých zamestnáva 3600 ľudí. Spoločnosť BILLA pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993, svoj prvý centrálny sklad otvorila v Senci v roku 2004.
 

Prečítajte si aj

Back to top button