Logistika a skladovanie

TNT Express investuje do prevádzky a bezpečnosti v európskom prekladisku v Liège

TNT Express plánuje investovať desiatky miliónov eur do zvýšenia efektivity a produktivity svojho centrálneho európskeho prekladiska v belgickom Liège.

Vďaka tejto investícii sa zvýši sortačná kapacita prekladiska až o 50 % a zlepšia sa aj bezpečnostné podmienky pre 1 500 zamestnancov, ktorí tu pracujú. TNT Express chce takto zvýšiť nielen výkon svojej prevádzky, ale aj spokojnosť zákazníkov.
 
Súčasťou projektu je aj inštalácia nových triediacich systémov, ktoré urýchlia a zvýšia prevádzkovú kapacitu prekladiska. Práce začnú ešte tento rok a ukončené by mali byť do roku 2016. Modernizácia prekladiska na 75 000 m2 sa sústredí na  inštaláciu automatizovaného systému na spracovanie menších balíkov a dokumentov, ako aj zrýchlenie skenovania leteckých zásielok prostredníctvom jeho centralizácie. TNT Express navyše investuje do ďalších röntgenových zariadení, ktoré jej umožnia efektívne reagovať na neustále sa zvyšujúci počet cestných zásielok.
 
Zákazníci sa môžu tešiť na rýchlejšie spracovanie exportných i urgentných zásielok či šetrnejšie zaobchádzanie s krehkými zásielkami. TNT zas zrýchli svoje procesy, lepšie sa prispôsobí zvyšujúcim sa objemom zásielok a zníži svoje náklady na jednu prepravenú jednotku.
 
Prekladisko v Liège je od roku 1998 hlavným leteckým prekladiskom TNT Express v Európe. Každú noc sem vybaví okolo 40 lietadiel a 125 kamiónov. Je priamo napojené na európsku cestnú sieť (ERN), ktorá má hlavné sídlo v Holandskom meste Duiven. Cestná sieť TNT Express spája stovky destinácií po celej Európe. Dopĺňa ju letecká sieť pokrývajúca 65 destinácií, vďaka ktorej dokáže TNT vybaviť aj urgentné zásielky na dlhé vzdialenosti.
 

Prečítajte si aj

Back to top button