Logistika a skladovanie

Prologis posilňuje portfólio v regióne strednej a východnej Európy novou akvizíciou

Európsky fond nehnuteľností Prologis European Properties Fund II kupuje celkom 94 200 metrov štvorcových. Spoločnosť rozširuje spoluprácu so spoločnosťou Tesco a Auchan.

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti priemyselných nehnuteľností, dnes oznámil, že Prologis European Properties Fund II („PEPF II“) kúpil dve vysoko kvalitné logistické nehnuteľnosti v Poľsku a Maďarsku od Invesco Real Estate. Zakúpené portfólio pozostáva celkom z  94 200 metrov štvorcových a je 100 percentne prenajaté.  Vážená priemerná doba prenájmov činí 6 rokov. Konkrétne sa jedná o:
 
– Nehnuteľnosť s rozlohou 56 700 metrov štvorcových v Gliwiciach v Poľsku bola premenovaná na Prologis Park Gliwice. Budova je prenajatá spoločnosti Tesco a nachádza sa v hornom Sliezsku v centre sliezskej aglomerácie v jednom z kľúčových poľských trhov vedľa križovatky dvoch transeurópskych diaľničných sietí A1 a A4;
– Prologis Park Budapast-Ullo pozostáva celkom z 37 500 metrov štvorcových a je prenajatý spoločnosti Auchan. Park sa nachádza v Maďarsku v Budapešti v blízkosti národného letiska a budapeštianskeho okruhu M0, 30 kilometrov od stredu hlavného mesta.
 
„Tieto dve nehnuteľnosti prenajaté prémiovým zákazníkom predstavujú skvelý prírastok do portfólia spoločnosti Prologis v Poľsku a Maďarsku. Obe sa nachádzajú v kľúčových lokalitách na hlavných obchodných trasách, ktorých dôležitosť rastie v dôsledku zvýšenia obchodných transakcií na trhu strednej a východnej Európy, „povedal Ben Bannatyne, riaditeľ spoločnosti Prologis pre strednú a východnú Európu. 
 
Počas obchodných rokovaní zastupovala predajcu realitná agentúra Colliers International. PEPF II, založený v auguste 2007, je jedným zo štyroch európskych kolektívnych investičných nástrojov spravovaných spoločnosťou Prologis. K 31. marcu 2014 fond vlastnil 253 nehnuteľností o celkovej rozlohe 5,9 milióna metrov štvorcových o celkovej čistej trhovej hodnote 3 595,4 milióna eur. Prologis v strednej a východnej Europe k 31. marcu 2014 vlastnil a spravoval približne 3,7 milióna metrov štvorcových logistických a distribučných priestorov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button