Logistika a skladovanie

Geis spustil vo svojom slovenskom distribučnom centre novú triedičku balíkov

Presne po roku od otvorenia novej centrály a distribučného centra v slovenskom Zvolene tu Geis inštaloval novú technológiu pre triedenie balíkových zásielok.

Nová triediaca linka je ďalšou významnou investíciou do balíkovej logistiky Geis Parcel na Slovensku. Jedným z dôvodov výstavby novej triediacej linky sú každoročné vysoké nárasty objemov balíkových zásielok, ktoré už niekoľko rokov po sebe dosahujú dvojciferné hodnoty.  
 
Dvojposchodová triediaca linka, ktorej dodávateľom je firma Logsys, zahŕňa okrem samotnej triediacej časti, umiestnenej na druhom poschodí linky, tiež štyri teleskopické vstupy, 10 výstupov a dopravníkov k 87 dverám pre nakládku vytriedených balíkov.  
 
Pri vstupe zásielky do triediaceho systému je načítaný čiarový kód a kamerový systém zaznamenáva behom triediaceho procesu cestu každého balíku. Kapacita zariadenia je v túto chvíľu cca 3000 vytriedených balíkov za hodinu. Centrálne prekladisko je tak schopné kvalitne zvládať vysoké objemy a urýchliť tým aj odjazdy doručovacích vodičov na jednotlivých pobočkách.  
 
„Súčasne investujeme tiež do modernizácie triediacich technológií na jednotlivých regionálnych pobočkách. Budujeme spoľahlivo fungujúci systém, ktorý patrí k najmodernejším technologickým zariadeniam na slovenskom logistickom trhu,“ uvádza Dušan Vilhan, obchodný riaditeľ skupiny Geis na Slovensku.
 

Prečítajte si aj

Back to top button