Logistika a skladovanie

FedEx zvýšil kvartálny zisk

Americká zásielková spoločnosť FedEx zaznamenala za 1. kvartál obchodného roka 2014/2015 rast zisku o 24 %, pričom zároveň prekonala očakávania analytikov.

Pod zvýšený zisk sa podpísal rast dopytu po službách firmy, ako aj program na zvýšenie ziskovosti. Informovali o tom agentúra AP a portál RTTNews. Druhá najväčšia zásielková spoločnosť na svete uviedla, že za 1. kvartál súčasného obchodného roka, čo znamená od júna do konca augusta, dosiahla zisk 606 miliónov USD (467,99 milióna eur). To na akciu predstavuje 2,10 USD.
 
V rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka zaznamenala spoločnosť zisk na úrovni 489 miliónov USD (1,53 USD/akcia), pričom analytici počítali so ziskom 1,96 USD na akciu. Aj prevádzkový zisk sa medziročne zvýšil o 24 % na 987 miliónov USD, pričom ho potiahli zlepšené výsledky vo všetkých troch segmentoch spoločnosti FedEx Ground, FedEx Freight a FedEx Express.
 
Podobne ako čistý zisk aj tržby boli v porovnaní s očakávaniami trhov vyššie. FedEx oznámil medziročný rast tržieb o 6 % na 11,68 miliardy USD, zatiaľ čo analytici ich odhadovali na úrovni 11,48 miliardy USD. Čo sa týka vyhliadok zisku na celý obchodný rok 2014/2015, spoločnosť ponechala svoju prognózu na pôvodnej úrovni, teda v rozmedzí od 8,50 USD do 9 USD na akciu. Na pôvodnej úrovni ponechal FedEx aj vyhliadky v oblasti kapitálových výdavkov. Predpokladá, že v súčasnom roku dosiahnu 4,2 miliardy USD.
 

Prečítajte si aj

Back to top button