Logistika a skladovanie

GEFCO a Talgo podpísali v Rusku zmluvu

Skupina GEFCO podpísala so španielskym výrobcom vlakov Talgo zmluvu o preprave a distribúcii šiestich vlakov v Rusku.

GEFCO poskytuje odborné znalosti svojim priemyselným zákazníkom, ktorých strategickým záujmom je rast v regióne Ruska.
 
Bilaterálna španielsko-ruská zmluva
Zmluva medzi GEFCO Španielsko, GEFCO Rusko a španielskou spoločnosťou Talgo bola podpísaná v prvom štvrťroku 2014. Talgo je významný medzinárodný hráč v oblasti výroby vysokorýchlostných vlakov a zároveň líder na španielskom trhu. GEFCO bude zabezpečovať prepravu a distribúciu šiestich osobných vlakov určených pre trasy Moskva–Berlín a Moskva–Kyjev, a taktiež poskytovať služby v oblasti colnej deklarácie.
 
„Na realizáciu tejto zákazky z Ruska sme vedeli, že potrebujeme spolupracovať s logistickým partnerom, ktorý dokáže zabezpečiť prepravu tovaru za optimálnych podmienok a zároveň nám poskytne vysokú mieru flexibility. Potrebovali sme silného partnera s preukázateľnými skúsenosťami na ruskom trhu, ktorý je veľmi komplexný a zložitý,“ uviedol Diego Díaz, hlavný nákupca v spoločnosti Talgo.
 
Optimalizovaný prepravný plán
GEFCO Španielsko zabezpečuje multimodálnu prepravu skompletizovaných vlakov z Vitorie (Rivabellosa) cez ruský prístav Usť-Luga (Petrohrad). Tovar následne preberá ruská pobočka, ktorá zabezpečí vyloženie a železničnú prepravu do Moskvy. Súčasťou služieb je i vybavenie colných formalít. GEFCO Španielsko zabezpečuje v rámci tejto zmluvy leteckú prepravu náhradných dielov a súčiastok do Ruska, a to dva až trikrát týždenne.
 
„Schopnosť našej obchodnej siete predvídať potreby zákazníka zohrala pri získaní tejto zákazky kľúčovú úlohu. Naša medzinárodná sieť, know-how globálneho poskytovateľa integrovanej logistiky a flexibilita našich riešení, ktoré sú prispôsobené potrebám jednotlivých klientov, sú rozhodujúcimi faktormi pre našu spoluprácu s medzinárodne renomovanou spoločnosťou Talgo,“ uviedol Pelayo Garcia Comas, manažér predaja a marketingu v GEFCO Španielsko.
 
Rozvoj v Rusku
Rusko zostáva pre skupinu GEFCO jednou z najdôležitejších oblastí rastu. RZD, nový akcionár koncernu poskytuje prístup na ruský trh, kde sa odvetvie logistiky rýchlo rozvíja. S cieľom urýchliť obchodný rast v Rusku i v celej Strednej Ázii, zaviedla skupina GEFCO novú štruktúru. Tá má od začiatku roka 2014 za cieľ lepšie reagovať na potreby medzinárodných spoločností, ktoré chcú rozvíjať svoje aktivity v tomto regióne.
 
Štruktúru tvorí oddelenie pre rozvoj obchodu  s 50 logistickými odborníkmi so sídlom v Moskve a je rozdelená na viaceré strategické trhové segmenty, akými sú napríklad nadrozmerné náklady, ropa a plyn. GEFCO pôsobí v Rusku od roku 2003 a v tomto regióne dosiahlo 6 % z celkového obratu 4 mld. Eur  za rok 2013.
 

Prečítajte si aj

Back to top button