Logistika a skladovanie

VW Group Logistics dostane prvé vagóny pre efektívnejšiu logistiku

Spoločnosť Volkswagen Group Logistics (VW GL) obdrží koncom októbra prvé z 300 špeciálnych vagónov, ktoré si objednala.

Spoločnosť vyhlásila tender na vývoj a následné prenajatie si 300 vysokokapacitných vagónov v lete 2013. Cieľom bolo optimalizovať logistiku medzi jednotlivými európskymi výrobnými závodmi koncernu. Vagóny mali mať zhŕňaciu bočú stenu a vnútornú výšku minimálne 3 metre, budú v nich prepravované špeciálne paletové boxy, ktoré budú do seba zapadať.
 
Tender vyhrala v októbri 2013 spoločnosť Touax Rail, ktorá si výrobu objednala u firmy Wagony Swidnica /Greenbrier Europe. Prvý prototyp bol pre Touax predstavený v marci 2014 a poslaný na registráciu, druhý prototyp následne dokončili a odoslali na registráciu koncom apríla 2014. Prvá séria vagónov by mala byť odovzdaná koncom októbra 2014. Spoločnosť Greenbrier predstavila tieto vagóny verejnosti na veľtrhu InnoTrans v Berlíne.
Podľa spoločnosti Touax boli predstavitelia VW GL s konečnou podobou vagónov aj s dodržaním časového harmonogramu veľmi spokojní. „Spoločnosť Touax je hrdá, že je partnerom aj pre vnútropodnikovú logistiku. Doteraz sme sa viac zameriavali na vonkajšiu logistiku. Spolupráca s Volkswagenom prišla v čase, kedy je naša marketingová stratégia zameraná na to, aby sme prenajali viac vagónov našim priemyselným klientom, ktorí majú záujem o výhodné a dlhodobé kontrakty,“ povedal Business Development a Marketing Director spoločnosti TOUAX, Louis Pastré.
 

Prečítajte si aj

Back to top button