Logistika a skladovanie

P3 dokončila výstavbu novej haly vo svojom parku P3 Bratislava

Spoločnosť P3, vlastník, developer a správca európskych logistických nehnuteľností, dokončila výstavbu novej haly DC4 v logistickom parku P3 Bratislava.

Budova s rozlohou 14 675 m2 je z väčšej časti prenajatá, 6 392 m2 bolo stavaných špekulatívne a sú k dispozícii na prenájom. Výstavba haly DC4 sa začala v druhej polovici marca tohto roka s plánovanou realizáciou do piatich mesiacov. Dokončenie stavby bolo realizované pred termínom – hala bola skolaudovaná už v júli 2014. Následne prebehla úprava už prenajatých vnútorných priestorov o celkovej rozlohe 8 283 m2.
 
Zvyšná časť haly s plochou 6 392 m2 bola na základe skúseností P3 a dôkladnej analýzy industriálneho trhu na Slovensku stavaná špekulatívne a je momentálne k dispozícii ďalším nájomcom. Budova DC4 je vybavená modernými technológiami, ktoré zvyšujú efektivitu prevádzky a zároveň znižujú prevádzkové náklady nájomcov.
 
„Slovenský logistický sektor zažíva rýchly rozvoj a na trhu je nedostatok kvalitných a zároveň dobre umiestnených moderných priemyselných nehnuteľností. Preto sme sa rozhodli postaviť časť haly špekulatívne, aby sme mohli pružne reagovať na potreby zákazníkov a ponúknuť im špičkové priestory, ktoré sú ihneď k dispozícii.
 
S výstavbou haly DC4 napĺňa spoločnosť P3 svoj ciel rozšírenia portfólia a aktivít vo svojom parku P3 Bratislava,” hovorí Peter Jánoši, Country Head spoločnosti P3 pre Slovensko, a dodáva, „navyše disponujeme v tomto parku ďalšími pozemkami s príslušnými povoleniami a môžeme tak ihneď začať výstavbu projektov s celkovou plochou 58 500 m2 na mieru podľa požiadaviek zákazníkov. Firmy môžu ťažiť z výbornej lokality parku aj dobrého napojenia na európsku diaľničnú sieť a pohodlne tak obslúžiť svojich zákazníkov v celom stredoeurópskom regióne.” 
 
P3 Bratislava sa nachádza v Lozorne pri diaľnici D2 smerom na Brno, približne 15 km severne od Bratislavy, v blízkosti obchvatu mesta v smere od Viedne a Budapešti. Leží blízko tzv. „zlatého logistického trojuholníka“, ktorý tvorí Bratislava, Viedeň a Győr. V P3 Bratislava sa v súčasnej dobe nachádza päť budov s celkovou rozlohou 135 251 m2. Medzi klientov parku patrí napríklad Schnellecke Logistics, Möbelix, Whirlpool, Ingram Micro, IHLE, GBM Europe či Panasonic.
 

Prečítajte si aj

Back to top button