Logistika a skladovanie

Prologispostaví priestory na mieru pre Mall.cz

Prologis podpísal zmluvu na výstavbu 31 000 metrov štvorcových pre e-commerce v Prahe.

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti priemyselných nehnuteľností, dnes oznámil podpísanie nájomnej zmluvy so spoločnosťou Mall.cz, pre ktorú na mieru postaví budovu s rozlohou 31 000 metrov štvorcových v Prologis Park Prague-Jirny. Mall.cz, online obchod ponúkajúci spotrebný tovar a elektroniku, sa presunie do novej plne prispôsobenej budovy vybavenej medziposchodím, galériami a modernými technológiami vyrobenými na zákazku.
 
Ďalšími komponentmi, ktoré budú postavené, je super plochá podlaha, pásové svetlíky, systém monitorujúci spotrebu energie, klimatizácia a vonkajšie rolety s elektrickým pohonom. Svetlá výška miestnosti bude 12,5 metrov. „Prologis je nadšený, že môže hrať kľúčovú úlohu v rozvoji e-commerce v regióne,“ povedal Martin Polák, senior viceprezident a country manager spoločnosti Prologis pre Českú republiku a Slovensko, „táto zmluva odráža nový trend, kedy e-commerce hľadá špecializované logistické budovy, aby uspokojila rastúci dopyt po online predaji tovarov a služieb.“
 
Prologis Park Prague-Jirny pozostáva z priestorov, ktoré majú rozlohu 212 000 metrov štvorcových a má potenciál pre ďalšiu výstavbu 120 000 metrov štvorcových. Park, ktorý je v tejto chvíli z 97 percent prenajatý, sa nachádza 20 kilometrov východne od Prahy a ponúka priame spojenie s diaľnicou D11 umožňujúce efektívnu distribúciu na miestne trhy a do susedných krajín.
 
„Naše rozhodnutie presťahovať sa do nového distribučného centra bolo založené na predpoklade zvýšenia zisku a na potrebe zaručiť našim zákazníkom včasné poskytovanie služieb,“ povedal Oldřich Petránek, riaditeľ medzinárodných operácií spoločnosti Mall.cz, „potrebovali sme prémiovú lokalitu a technicky veľmi vyspelé distribučné centrum prispôsobené našim požiadavkám. Prologis Park Prague-Jirny ponúka oboje.“
 
Zmluvu sprostredkovala realitná agentúra DTZ. Prologis vlastní a spravuje v Českej republike a na Slovensku portfólio s rozlohou viac ako 1,2 miliónov metrov štvorcových logistických a distribučných priestorov. Spoločnosť je aktívna na piatich trhoch v regióne (Poľsko, Česká republika, Maďarsko, Slovensko a Rumunsko) a s portfóliom s rozlohou viac ako 4,1 miliónov metrov štvorcových je Prologis vedúcim poskytovateľom distribučných zariadení v strednej a východnej Európe (k 30. septembru 2014) .
 

Prečítajte si aj

Back to top button