Logistika a skladovanie

Otrokovická PSG získala miliardovú objednávku od ruských železníc

Otrokovická spoločnosť PSG-International, ktorá je popredným českým dodávateľom investičných celkov, bude generálnym dodávateľom veľkého železničného terminálu Belyj Rast na okraji Moskvy.

Terminál si objednali Ruské železničné dráhy (RŽD). Objednávka má hodnotu vyše 5,95 miliardy Kč (215 miliónov eur). Predseda predstavenstva PSG-International Tomáš Krones povedal, že úspech firmy je o to cennejší, že ide vôbec o prvú významnú investíciu RŽD v oblasti výstavby veľkých logistických centier.
      
Hlavná časť centra, ktorá sa bude rozkladať na ploche 177 hektárov, bude logistická zóna s veľkým prekladiskom, skladovacími objektmi a colným pracoviskom. Na stavenisku sa už začali stavebné práce. Na tento projekt sa nevzťahujú sankcie EÚ voči Rusku. Exportné financovanie zabezpečuje ČSOB i ďalšie banky vrátane Raiffeisenbank.
      
Projekt je jednou z najvýznamnejších súčasných investícií ruských železníc. Vznikol na základe novej vládnej stratégie rozvoja ruskej železničnej dopravy do roku 2030, ktorá počíta s presunom železničnej dopravy, nákladných a logistických uzlov spoločne s colnými službami mimo miest.
 
V rámci tohto programu bude postavených desať logistických centier pri ďalších veľkých ruských mestách. Krones dodal, že PSG by sa chcela na niektorých z nich podieľať. Celkový prínos pracovných miest v súvislosti s realizáciou objednávky RŽD u subdodávateľov PSG dosiahne 700, z nich vznikne u generálneho dodávateľa logistického centra 40.
 

Prečítajte si aj

Back to top button