Logistika a skladovanie

Displej palety Chep zvýšil tržby spoločností Kellogg’s a Ahorramas

Displej palety Chep zvýšil tržby spoločností Kellogg’s a Ahorramas v Španielsku o 32%.

SpoločnosťCHEP, ktorá je predným svetovým poskytovateľom riešení v oblasti prenájmu paliet a kontajnerov oznámila ukončenie pilotného projektu, počas ktorého sa spoločnosťou Kellogg’s a maloobchodným reťazcom Ahorramas v Španielsku posudzoval marketingový, ekonomický a logistický prínos štvrťpaliet CHEP pre prezentáciu tovaru v predajniach.
 
Štvrťpaleta, používaná ako displejová platforma v maloobchodných predajniach, priniesla spoločnostiam Kellogg’s a Ahorramas značné prevádzkové výhody a zvýšenie tržieb o 32 % v porovnaní so zvyčajným umiestnením tovaru.
 
Ahorramas prevádzkuje v Španielsku 232 supermarketov a do niektorých z nich v rámci testovania rozmiestila štvrťpalety, aby mohlo byť urobené porovnanie s inými obchodmi, kde sú rovnaké výrobky umiestnené na regáloch. Počas skúšky boli výrobky Kellogg’s na štvrťpaletách CHEP v supermarketoch vystavené rôznymi spôsobmi, vrátane usporiadania do ostrovčekov v uličkách, umiestnenia v zvyčajnom priestore regálov, v blízkosti mliečnych výrobkov a džúsov za účelom cross-sellingu a na pozíciách druhotného vystavenia.
 
Použitie štvrťpaliet zvýšilo maloobchodné tržby cereálií Kellogg’s o 32 % v porovnaní s obvyklým umiestnením tovaru na regáloch a až o 99 % pri usporiadaní do ostrovčekov v uličke. Pri vhodnom umiestnení tak môže dôjsť až k dvojnásobnému zvýšeniu tržieb v porovnaní so zvyčajným umiestnením výrobku v regáloch.
 
Vedúci pre integráciu zákazníkov spoločnosti Kellogg’s v Španielsku, Mª Cruz de Frutos Sanz, hovorí: „Použitie paliet prinieslo aj ďalšie výhody, ako je skrátenie času potrebného na doplnenie tovaru, keďže displej palety sa jednoducho transportujú do predajne a uložia na miesto. Nie je tak nutné venovať čas a úsilie rozmiestneniu výrobkov do regálov. Štvrťpalety tiež preukázateľne zlepšili riadenie zásob, takže nedochádzalo tak často k ich vyčerpaniu.“
 
Category Manager spoločnosti Ahorramas, Efren Pareja, dodáva: „Radi by sme dostávali všetok tovar na štvrťpaletách CHEP. V porovnaní s umiestnením výrobkov v regáloch zaznamenávame mimoriadne navýšenie tržieb a úsporu času, pričom nedochádza k poškodeniu tovaru. Sme radi, že sa spoločnosť CHEP snaží vysvetliť výhody používania štvrťpaliet na trhu. Tieto palety sú prínosom pre každého.“
 
Základy pre využitie štvrťpaliet boli položené počas workshopov nazvaných „Last Mile Solutions“ (Riešenia poslednej míle), ktoré spoločnosť CHEP zorganizovala v siedmich európskych krajinách za účasti výrobcov, maloobchodníkov a poskytovateľov logistických služieb, ktorí tak zastupovali celé priemyslové spektrum.
 
Cieľom workshopov bolo odhaliť neefektívne články posledného úseku („poslednej míle“) dodávateľského reťazca pri dodávkach tovaru do maloobchodných predajní. Na tomto úseku vzniká až 65 % nákladov dodávateľského reťazca, najmä v dôsledku použitia veľkého počtu rôznych prepravných obalov a množstva prác spojených s doplňovaním zásob v predajni.  
 
David Cuenca, viceprezident a Country General Manager spoločnosti CHEP pre Španielsko, povedal: „Štvrťpaleta je ideálne riešenie ,poslednej míle‘, ktoré maloobchodníkom dáva možnosť umiestňovať displej palety slúžiace k prezentácii tovaru priamo do predajne bez toho, aby bolo nutné venovať čas a úsilie na uloženie tovaru do regálov. Štvrťpaleta má na trhu v Španielsku veľmi kladný ohlas, predovšetkým zo strany výrobcov a maloobchodníkov hľadajúcich prepravnú platformu, ktorá môže súčasne slúžiť ako atraktívna displejová paleta vhodná na umiestnenie v predajniach.“
 

Prečítajte si aj

Back to top button