Logistika a skladovanie

Širokorozchodná trať nie je prekážka, ale príležitosť

Pri vstupe na ruský trh a SNŠ spoločnosti často zistia, že v tomto regióne sa nevypláca púšťať do nových projektov bez odborného poradenstva a spoľahlivého logistického partnera.

85 milimetrov. To je rozdiel medzi rozchodom železničných systémov u nás v porovnaní s Ruskom a krajinami Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ). Objemy prepravované vlakmi v Rusku sú obrovské. Na porovnane, vlakové súpravy v Európe končia spravidla pri dĺžke 650 m, v Rusku začínajú pri dĺžke 800 m.  Obchodnej výmene medzi Slovenskom a regiónom „1520“ dominujú priemyselné suroviny a tovary; výrazné zastúpenie má tiež elektronika a automobilový priemysel.
 
GEFCO rastie v Rusku a SNŠ rýchlejšie ako konkurencia
GEFCO, vo svete považované za špecialistu na priemyselnú logistiku. Pri preprave tovaru vhodne kombinuje klasickú cestnú prepravu nielen s námornou, ale aj so železničnou prepravou čím dokáže výrazne znížiť čas a náklady na prepravu do Ruska, Ukrajiny, Bieloruska, Kazachstanu, Gruzínska, Moldavska, Uzbekistanu či okolitých krajín.  Dokazuje to i zvyšujúci sa objem prepráv; nárast obratu GEFCO Slovensko v roku 2014 v porovnaní s predošlým rokom predstavuje 3,7 mil Eur.
 
Optimalizácia colných a daňových procesov môžu ročne ušetriť až 40% nákladov projektu
Colné a daňové zastúpenie sú dve dôležité súčasti dodávateľského reťazca, ktoré výrazne ovplyvňujú plány medzinárodnej prepravy a výber umiestnenia logistických služieb. GEFCO si zakladá na tom, že je schopné zabezpečiť všetky formality od miesta expedície výrobkov až po ich miesto dodania, napr. colné konanie, daňové výkazy, povoľovacie konanie a iné.
 

Prečítajte si aj

Back to top button