Logistika a skladovanie

FM Logistic získala certifikáciu „A class TAPA“

FM Logistic potvrdila bezpečnosť tovaru svojich klientov certifikáciou „A class TAPA“.

Na základe auditu vykonaného v českej  a slovenskej pobočke FM Logistic, konštatovali na začiatku roka audítorská spoločnosť BUREAU VERITAS a asociácie TAPA, že FM Logistic v Českej republike a na Slovensku bezvýhradne plní všetky predpísané požiadavky bezpečnostného štandardu TAPA FSR 2014, medzinárodne uznávaného systému riadenia v oblasti bezpečnosti skladovaného tovaru.
 
„Štandard je možné certifikovať v troch možných úrovniach náročnosti. Po zvážení všetkých faktorov sme sa rozhodli pre certifikáciu A-Class, teda najvyššiu úroveň. Chceme tak potvrdiť našu silnú pozíciu na trhu logistiky tovaru s vysokou hodnotou a garantovať všetkým našim klientom maximálnu bezpečnosť ich tovaru, ktorý nám zverujú“,  uvádza Luboš Štryncl, Manažér platformy FM Logistic. V Tuchoměřiciach.  
 
A Class TAPA FSR 2014 (Transported Asset Protection Association – Facility Security requirment) je zárukou komplexnej bezpečnosti uskladneného tovaru. Štandard rieši všetky aspekty ochrany a ostrahy objektu, od mechanických bezpečnostných prvkov v areáli cez elektronické a CCTV systémy, až po riadenie vstupov do jednotlivých častí areálu a skladu.
 
V praxi to znamená, že FM Logistic vyhodnotila všetky aspekty možnej straty tovaru, vykonala rizikovú analýzu týchto aspektov a zabezpečila prevenciu a riešenie všetkých teoretických situácií, napríklad možnosť falošné nakládky a pod. Vstup do celého areálu je riadený elektronickým systémom, kedy má každý pracovník povolený vstup len do úrovne, ktorú si vyžaduje jeho náplň práce.
 
Každý vstup osoby bez vlastnej čipovej karty, je povolený len na základe kontroly osobných dokladov a vydanie dočasné čipovej karty s obmedzením vstupu do administratívnych priestorov. Podľa štandardu navyše spoločnosť vybavila svoje sklady klietkami pre tovar s vysokou hodnotou.
 
Do tohto bezpečnostného režimu má povolené vstup len veľmi obmedzené množstvo zamestnancov. Súčasťou bezpečnostných procedúr je pravidelné vyhodnocovanie elektronických záznamov z prístupových bodov. Okrem vyššie uvedeného spoločnosť posilnila vybavenie celého areálu CCTV systémom, ktorého záznamy sú tiež pravidelne sledované a vyhodnocované.
 

Prečítajte si aj

Back to top button