Logistika a skladovanie

Prvá budova v Prologis Park Prague-Airport dokončená

30 000 metrov štvorcových moderných logistických priestorov je pripravených na obsadenie.

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti priemyselných nehnuteľností, dnes oznámil otvorenie špekulatívnej distribučnej budovy s rozlohou 30 000 metrov štvorcových v Prologis Park Prague-Airport.
 
Slávnostné otvorenie, inšpirované leteckou tematikou, vyvrcholilo prestrihnutím pásky, ktorého sa zúčastnili riaditeľ spoločnosti Prologis pre strednú a východnú Európu Ben Bannatyne, Prologis senior viceprezident a riaditeľ pre Českú republiku a Slovensko Martin Polák, hajtman Stredočeského kraja Miloš Petera a zástupca starostu mesta Jeneč Michal Stark. Viac ako 100 hostí vrátane zákazníkov a obchodných partnerov spoločnosti Prologis, zástupcov mesta a médií sledovalo slávnostný ceremoniál, po ktorom nasledovala prehliadka budovy DC1.
 
„Otvorenie novej budovy triedy A je pre Stredočeský kraj vítanou investíciou,“ povedal Miloš Petera, „oceňujeme, že Prologis projekt postavil s maximálnym ohľadom na životné prostredie. Tešíme sa na budúce partnerstvo so spoločnosťou Prologis a ďalší rozvoj parku.“
 
Prologis Park Prague-Airport DC1 bol navrhnutý s cieľom ponúknuť zákazníkom flexibilné a moderné technologické riešenia vrátane najrôznejších energeticky úsporných funkcií. Počas výstavby boli dodržané striktné pravidlá zabezpečujúce ochranu pracovníkov, životného prostredia v okolí budovy a existujúcich ekologických systémov. Budova tiež zodpovedá najnovším štandardom udržateľnosti podľa zavedenej environmentálnej metódy BREEAM a jej bodovacieho systému. Budova ponúka externé energeticky úsporné osvetlenie LED, funguje tu prírodné zavlažovanie zelene a optimálne úsporné infražiariče.
 
„Sledujeme silný dopyt po distribučných priestoroch triedy A obzvlášť v Prahe a jej okolí,“ povedal Ben Bannatyne, „Prologis je pripravený podporiť svojich súčasných aj potenciálnych zákazníkov a veríme, že umiestnenie
Prologis Park Prague-Airport, vysoká kvalita priestorov a spoľahlivé riešenia v oblasti udržateľnosti uspokoja stále vyššie nároky zákazníkov.“
 
Prologis Park Prague-Airport sa nachádza pri rýchlostnej ceste R6 exit 7, iba päť minút jazdy od pražského Letiska Václava Havla. Park poskytuje výborné spojenie s národnými aj medzinárodnými obchodnými trasami prostredníctvom Pražského okruhu a diaľnice D5, ktorá spája Prahu s Plzňou a ďalej s Nemeckom.
 
Prologis je s portfóliom pozostávajúcim z viac ako 4,1 milióna metrov štvorcových vedúcim vlastníkom a správcom distribučných budov v strednej a východnej Európe (k 31. decembru 2014).
 

Prečítajte si aj

Back to top button