Logistika a skladovanie

Slovenská pošta chce ponúknuť Číne balíkové centrum v Bratislave

Slovenská pošta by chcela vytvoriť tzv. regionálne balíkové centrum, v ktorom by sa spracovávali zásielky z Číny pre širší región.

S čínskymi partnermi o tom rokoval dnes generálny riaditeľ pošty Tomáš Drucker. “Vzhľadom na stále narastajúci trh balíkových zásielok v dôsledku nárastu elektronického obchodu, predovšetkým ide o zásielky práve z Ázie a Číny do Európy, je záujem ponúknuť čínskym partnerom regionálne balíkové centrum, kde by sme spracovávali zásielky pre širší región,“ uviedol po rokovaní. Čínska strana má podľa Druckera záujem optimalizovať a racionalizovať činnosti. Treba preto prísť s vhodnou ponukou a centrum by mohlo vzniknúť.
      
Slovenská pošta podľa Druckera môže ponúknuť viaceré možnosti prepravy. „Úzko spolupracujeme s bratislavským letiskom. Vieme ponúknuť veľmi dobré podmienky pre leteckú nákladnú prepravu. Máme dobrú infraštruktúru z Bratislavy do ostatných krajín aj prepojenie na ostatných poštových operátorov,“ vymenoval Drucker. Hovorí aj o železničnej či lodnej preprave.
      
Ak by regionálne balíkové centrum v Bratislave vzniklo, podľa ministra financií povereného riadením aj rezortu hospodárstva Petra Kažimíra by to bola jednoznačne ekonomická pomoc. „Je veľmi dôležité, kde je miesto kontaktu. Ak by sa v oblasti poštových služieb podarilo presvedčiť čínskych partnerov, aby Slovensko bolo vstupnou bránou do Európy, tak je to určite práca pre stovky, tisícku ľudí,“ povedal Kažimír.
 
Pozitíva by to malo podľa ministra aj pre Bratislavské letisko. Kažimír kladie dôraz na riadne rozpracovanie detailov ponuky či spolupráce. „Pretože nesmieme kupovať mačku vo vreci,“ uzavrel.
 

Prečítajte si aj

Back to top button