Logistika a skladovanie

V P3 Bratislava rastú nájomcovia z oblasti e-commerce a logistiky pre automotive

Spoločnosť P3, vlastník, developer a správca európskych priemyselných nehnuteľností, prenajala svojim dlhodobým nájomcom Schnellecke Logistics a Muziker dodatočných 3 840 m2 skladových a kancelárskych plôch vo svojom priemyselnom parku P3 Bratislava.

To potvrdzuje strategickú polohu tejto lokality, ktorá poskytuje možnosť obsluhovať ako lokálny, tak aj rastúci stredoeurópsky región.
 
„Našou stratégiou je poskytovať našim nájomcom také priestory, ktoré im umožňujú strategický rast a komfortnú obsluhu ich cieľových trhov. Som veľmi rád, že spoločnosti Schnellecke Logistics a Muziker, ktoré sú našimi dlhodobými nájomcami, úspešne v našom parku expandujú,“ hovorí Peter Jánoši, riaditeľ P3 pre Slovensko, a dodáva, „obe spoločnosti tak potvrdzujú skutočnosť, že na Slovensku rastie ako sektor e-commerce a retailu, tak aj dodávatelia automobilového priemyslu, a teší nás, že práve veľkí hráči z týchto sektorov patria medzi našich nájomcov.“
 
Spoločnosť Muziker, ktorá prevádzkuje kamenné obchody a e-shop, sa zameriava na distribúciu hudobných nástrojov, zvukovej techniky a príslušenstva v regióne strednej Európy. Na trhu pôsobí takmer 20 rokov a okrem Slovenska má svoje predajne a e-shop aj v Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Nemecku a v Českej republike. Aby spoločnosť, ktorá pôsobí v parku P3 Bratislava od roku 2010,  dokázala uspokojiť rastúci dopyt, rozhodla sa prenajať si ďalších 960 m2 a celkovo tak zdvojnásobiť svoje skladové priestory v hale č. 2 na súčasných 1 920 m2.
 
Nemecká spoločnosť Schnellecke Logistics, ktorá je komplexným poskytovateľom logistických služieb v oblasti automotive, si v parku P3 Bratislava novo prenajala 2 742 m2 skladových priestorov a 138 m2 kancelárií v hale č. 2 k súčasným 26 300 m2, ktoré P3 pre túto spoločnosť postavila na mieru už v roku 2012. Svojou expanziou reaguje na rastúci objem zakázok od koncernu Volkswagen, ktorého je dodávateľom. Celkovo tak bude v dvoch halách parku P3 Bratislava využívať 29 180 m2.
 
P3 Bratislava sa nachádza v Lozorne pri diaľnici D2 smerom na Brno, približne 15 km severne od Bratislavy, v blízkosti obchvatu mesta v smere od Viedne a Budapešti. Leží blízko tzv. „zlatého logistického trojuholníka“, ktorý tvorí Bratislava, Viedeň a Győr. V P3 Bratislava sa v súčasnej dobe nachádza päť budov s celkovou rozlohou viac ako 135 000 m2 s priestorom pre výstavbu ďalších viac ako 58 000 m2. Medzi klientov parku patrí okrem Schnellecke Logistics a Muziker spoločnosti Möbelix, Donaldson Slovensko, DACHSER Slovakia, Whirlpool, Ingram Micro, IHLE a Panasonic.
 

Prečítajte si aj

Back to top button