Logistika a skladovanie

Spoločnosť Goodman po štvrtýkrát za sebou vyhlásená za najlepšieho európskeho developera

Spoločnosť Goodman, popredná svetová developerská spoločnosť, ktorá vlastní a prevádzkuje priemyselné nehnuteľnosti, bola vyhlásená za európskeho developera roku 2014.

Tento titul, ktorý udeľuje portál PropertyEU, získala spoločnosť už štvrtýkrát za sebou. V posledných troch rokoch spoločnosť Goodman vybudovala takmer dva milióny metrov štvorcových novej plochy a v súčasnosti má vo výstavbe viac ako 800 000 metrov štvorcových v podobe niekoľkých projektov v Európe.
 
Portál PropertyEU zostavuje rebríček developerov na základe zrealizovaných projektov z obdobia 2012 – 2014 a tiež projektov, ktoré sú aktuálne realizované a pripravované. Robustné developerské aktivity spoločnosti Goodman prispeli k jej víťazstvu v kategórii distribučných centier pre klientov prevádzkujúcich e-shopy a k výraznému zlepšeniu pozície v oblasti logistiky pre automobilový priemysel, maloobchod a 3PL (third party logistics). Veľká väčšina developerských projektov je ešte pred začatím výstavby predbežne prenajatá.
 
„Za našu poprednú pozíciu na trhu priemyselných nehnuteľností vďačíme dôvere, ktorú do nás vkladajú naši zákazníci – veria, že im vždy ponúkneme najvyššiu kvalitu a hodnotu,“ vysvetľuje Philippe van der Beken, výkonný riaditeľ spoločnosti Goodman pre kontinentálnu Európu. „Výrazný rast nášho portfólia dokazuje, že vždy splníme to, čo svojim zákazníkom sľúbime.“ 
 
Dynamický rast v celej Európe 
V roku 2014 spoločnosť Goodman realizovala niektoré z najväčších projektov v Európe, napríklad distribučné centrum pre spoločnosť Amazon v Poľsku, ktoré leží na ploche 123 000 metrov štvorcových a je už trinástym projektom skupiny pre spoločnosť Amazon v Európe od roku 2006. Na Slovensku spoločnosť Goodman od minulého septembra stavia už druhú semi-špekulatívnu budovu.
 
Spoločnosť tiež takmer zdvojnásobila plochu svojho logistického parku pre klienta Zalando v nemeckom meste Mönchengladbach: zo 78 000 štvorcových metrov na 134 000 štvorcových metrov. Tento projekt je teraz najväčším logistickým areálom pre klienta, ktorý prevádzkuje e-shop. V Poľsku spoločnosť realizovala 122 000 metrov štvorcových v Poznani pre medzinárodný maloobchodný reťazec Mousquetaires Group a pri Konine pre lokálnu maloobchodnú značku market-Detal. 
 
Nemecko zostáva pre developerskú skupinu najaktívnejším trhom v kontinentálnej Európe so 16 novými developerskými projektmi zazmluvnenými za posledných deväť mesiacov. Medzi najvýznamnejšie patrí spustenie projektu Interlink Hamburg realizovaného spoločne s dvoma klientmi z oblasti letectva: spoločnosťami Airbus a Diehl Comfort Modules. S týmito projektmi bude portfólio spoločnosti Goodman v Nemecku obsahovať nehnuteľnosti v správe, ktoré predstavujú viac ako tri milióny metrov štvorcových plochy.
 
Podpisom dvoch zmlúv s budúcimi nájomníkmi v roku 2014 spoločnosť Goodman posilnila aj svoju rýchlo rastúcu pozíciu na poľskom trhu, kde stavia dva projekty logistických centier vo Vroclave a Poznani. Skupina tiež pokračovala v rozširovaní svojho logistického areálu pri krakovskom letisku a projektu Pomeranian Logistics Centre v Gdansku, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti kontajnerového prekladiska Deepwater Container Terminal, kde vzniká nová kapacita, ktorá je z časti už zmluvne predbežne prenajatá a z časti ponúkaná na budúci prenájom.
 
Skupina tiež posilňuje svoje aktivity v južnej Európe – podpísali sa zmluvy na developerský projekt pri Paríži pre francúzskeho prevádzkovateľa e-shopu Cdiscount a na developerský projekt pre spoločnosť DB Schenker v štrasburskom prístave. Spoločnosť Goodman tiež podpísala najväčší kontrakt na developerský projekt pri Barcelone, kde postaví distribučné centrum na 40 000 štvorcových metroch pre reťazec Decathlon.
 
Zodpovedný rast
Naprieč celým svojím portfóliom realizovaných projektov a projektov vo výstavbe spoločnosť Goodman implementuje celý rad riešení, ktoré šetria energiu a životné prostredie, ako aj prevádzkové náklady zákazníkov. Spoločnosť Goodman v súčasnosti vyhodnocuje a vo veľkom zavádza technológie LED, čo bude po dokončení predstavovať 700 000 metrov štvorcových plochy s nainštalovaným osvetlením LED. Viac ako milión metrov štvorcových plochy má certifikáciu od rôznych agentúr v oblasti ochrany životného prostredia.
 

Prečítajte si aj

Back to top button