Logistika a skladovanie

DB Schenker Logistics posilňuje pozíciu v oblasti E-Commerce

DB Schenker Logistics je celosvetovo prvá 3PL spoločnosť, ktorá implementuje systém CarryPick a tzv. AGV (automaticky navádzané vozidlá) robotické pickovanie tovaru, ako súčasť firemnej stratégie posilnenia pozície v oblasti logistiky pre sektor E-commerce.

Riešenie CarryPick  je súčasťou portfólia služieb Swisslog Click&Pick®. Systém je aktuálne implementovaný napríklad pre klienta Lekmer.com, jedného z najväčších škandinávskych online predajcov hračiek. Základom riešenia sú roboty, ktoré prinášajú mobilné debničky k pickovacím staniciam.
 
“CarryPick je novinkou, ktorá nám umožní napredovať v napĺňaní našej E-Commerce stratégie a doplní existujúce riešenia pre vybraných E-commerce zákazníkov a pre viackanálové operácie, ktoré úspešne ponúkame a riadime pre niekoľko celosvetovo najznámejších značiek v spotrebnom a elektrotechnickom priemysle,“ hovorí Tim March, Manažér pre zmluvnú logistiku v spotrebnom priemysle v DB Schenker.
 
„Do budúcnosti chceme vo vybraných trhových segmentoch rozšíriť a implementovať toto riešenie celosvetovo, a to pre klientov s veľkým podielom online biznisu, ktorí hľadajú možnosti ako zrýchliť vybavovanie objednávok a viditeľne zvýšiť produktivitu pri nižších manipulačných nákladoch,“ pokračuje.
 
Okrem vybavovania online objednávok, obsahuje portfólio DB Schenker E-commerce aj riešenie pre online vrátky tovaru (zohľadňujúce výrazne vyšší počet vrátok pri online nákupoch v porovnaní s nákupom v kamenných predajniach) a do celkového riešenia pre klienta môže byť doplnené napríklad aj zákaznícke centrum alebo správa webshopu.
 

Prečítajte si aj

Back to top button