Logistika a skladovanie

DHL chce doručovať balíky z e-shopov do lokálnych kníhkupectiev či kvetinárstiev

Na Slovensku sa pripravuje zavedenie novej služby, ktorá má ľuďom uľahčiť nakupovanie cez internet.

Objednaný tovar si totiž budú môcť vyzdvihnúť v lokálnych predajniach ako napríklad kníhkupectvách či kvetinárstvach, ktoré sa do služby zapoja. Novinku chce zaviesť divízia DHL Parcel Slovensko.
      
„Ide o sieť lokálne umiestnených ParcelShopov, ktoré ľuďom umožnia vyzdvihnúť si a podať zásielku bez asistencie kuriéra či nutnosti chodenia na poštu,“ opísal Richard Bebjak zo spoločnosti. V Nemecku tento koncept funguje podľa jeho slov v 20.000 prevádzkach a na Slovensku sa ich plánuje do konca roka 2015 otvoriť niekoľko sto.
      
Pre určenie takýchto prevádzok bude podľa Bebjaka rozhodujúca ich lokalita. „Na základe analýzy pohybu ľudí v jednotlivých mestách a požiadaviek zákazníkov dokážeme presne vymedziť lokalitu, kde by mal byť umiestnený ParcelShop,“ priblížil Bebjak.
      
Zavedením novej služby sa podľa neho vo veľkej miere podporí online nakupovanie a rozšíria sa možnosti internetových obchodov, ktoré budú môcť doručovať aj produkty s krátkou lehotou trvanlivosti. „Jediné obmedzenia pre sieť ParcelShopov je zásielka do 30 kilogramov, ktorá nie je dlhšia ako jeden meter a širšia ako 0,5 metra,“ vyčíslil.
 

Prečítajte si aj

Back to top button