Logistika a skladovanie

CTP kúpilo priemyselné nehnuteľnosti naviazané na automobilový priemysel

Developerská spoločnosť CTP dokončila kúpu významného portfólia slovenských komerčných nehnuteľností z oblasti automobilového priemyslu a logistiky. Ide o lokality pri Trnave a Nitre.

Kupované portfólio zahŕňa tri skupiny nehnuteľností. Ide o 62 000 m2 logistických a výrobných hál v Trnave vedľa výrobného závodu PSA Peugeot Citroën, vrátane pozemku o rozlohe 35 000 m2 pre ďalšiu výstavbu. Ďalšou nehnuteľnosťou je zariadenie na výrobu automobilových súčiastok na ploche 15 000 m2 v Nitre v blízkosti miesta budúceho závodu Jaguar Land Rover.
 
Súčasťou je aj pozemok o rozlohe 40 000 m2 pre ďalšiu zástavbu.Treťou nehnuteľnosťou, ktorú CTP na slovenskom získalo, je kancelárska budova Westend Tower o rozlohe 8500 m2 v Bratislave. Na financovanie obchodu sa spolu podieľala Tatra banka, člen Raiffeisen Bank International.
 
„Úspešné uzavretie tohto obchodu podporuje našu dlhodobú stratégiu usilovať o regionálnu dominanciu prostredníctvom akvizícií i organického rastu. Nedávno sme posilnili svoj tím zameraný na fúzie a akvizície a mám radosť, že táto práca prináša výsledky,“ uvádza Remon Vos, generálny riaditeľ CTP.
 

Prečítajte si aj

Back to top button