Logistika a skladovanie

SpeedCHAIN sa predstavil aj na Slovensku

V druhej polovici mája sa v slovenskom letovisku Modra uskutočnil historicky prvý ročník logistickej konferencie SpeedCHAIN Slovakia.

Projekt, ktorý stavia na desaťročnej skúsenosti tímu spoločnosti RELIANT v Českej republike, sa aj na Slovensku zameral na odborníkov z dopravných, logistických i priemyselných firiem, zástupcov štátnej správy aj akademickej sféry. Spoluorganizátorom a hlavným mediálnym partnerom konferencie SpeedCHAIN Slovakia bol časopis Transport a Logistika, ale svoj podiel na celkovom úspechu celej akcie má všetkých 44 partnerov zo  slovenských aj zahraničných firiem.
 
Dvojdňová konferencia priniesla pod heslom „Logistika: Výzvy a riešenia“ veľa zaujímavých tém. V celkom zaplnenej sále zazneli slová o úspechoch slovenskej logistiky, ktorá dokázala využiť európske príležitosti pre vytvorenie perspektívneho odvetvia. „Dokázali sme toho veľa a môžeme byť právom sebavedomí,“ povedal Milan Gavlák, vedúci strategických projektov Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu. Na riziká, spojené s otvorenými hranicami,  upozornil František Komora, prezident Zväzu logistiky a zasielateľstva
Slovenskej republiky, ktorý bol súčasne odborným moderátorom popoludňajšieho programu prvého dňa konferencie. Tá ponúkla v troch sekciách vyčerpávajúci prehľad hlavných tém súčasnej slovenskej logistiky a jej integráciu v rámci logistického priestoru strednej a východnej Európy. Na program jednotlivých prednášok sa  dostala problematika dopytu po kvalitnom vzdelávaní, rýchlejšom rozvoji dopravno-logistickej infraštruktúry, postupnom odbúravaní legislatívnych prekážok v modernom podnikaní, ale aj  boja s kriminalitou a ďalšími negatívnymi faktormi, ktoré objektívne brzdia potenciál rýchlejšieho rastu slovenskej ekonomiky.
 
Tematicky rozdelené sekcie ponúkli  účastníkom nielen prednášky popredných slovenských a zahraničných odborníkov z jednotlivých oblastí ekonomiky, ale aj priestor pre celý rad špecifických otázok a samozrejme hneď niekoľko panelových diskusií. Práve diskusné fóra vyplnili väčšinu času pred otvorením večerného spoločenského programu, ktorého cieľom bolo ponúknuť potrebný priestor pre profesionálny networking, zábavu a odreagovanie.
 
Večerné V.I.P. Logistic Rendezvous získalo, podobne ako odborný program celého prvého konferenčného dňa, veľmi pozitívne hodnotenie všetkých zúčastnených. Spoločenský večer, ktorý zavŕšil prvý deň konferencie SpeedCHAIN Slovakia, poskytol v prostredí historickej časti podhorskej Zochovej chaty vhodné a dôstojné prostredie pre odovzdanie celkom dvanástich ocenení  TOP Slovakia, udeľované magazínom Transport a Logistika, na ktoré nadviazala hudobná produkcia obľúbenej slovenskej formácie Silent trio. Atmosféru celého večera výdatne podporilo skvelé občerstvenie, v ktorom nechýbala miestna zverina či vyhlásené modranské víno.
 
Druhý deň konferencie bol zameraný na oblasť automotive v logistike. Bohatý program priniesol opäť zaplnenej sále vystúpenie  Jaroslava Holečka zo  Zväzu automobilového priemyslu Slovenskej republiky, Vladimíra Švača z KPMG, Petra Ungermana, ktorý predstavil modernú logistiku ŠKODA AUTO a  Karola Pintera s vystúpením o logistických procesoch DHL Excel Slovakia v podniku VW Bratislava. Automobilová výroba, ktorá má v súčasnej slovenskej ekonomike skutočne významnú pozíciu, tak mala v rámci prvého ročníka konferencie SpeedCHAIN Slovakia nesporne dôstojné zastúpenie.
 
SpeedCHAIN Slovakia rozhodne nikoho nesklamal a úspešne nadviazal na dlhoročnú tradíciu úspešných logistických konferencií SpeedCHAIN, ktoré v Prahe od roku 2006 spoločnosť RELIANT usporadúva. Pozvanie pre všetkých priaznivcov modernej logistiky tak platí už nielen na jedenásty ročník pražskej konferencie SpeedCHAIN, ktorá sa bude konať v termíne 3. – 4. 11. 2016 v pražskom Břevnovskom kláštore (viac informácií nájdete na adrese www.speedchain.eu), ale  aj na druhý ročník konferencie SpeedCHAIN Slovakia na jar roku 2017!

Prečítajte si aj

Back to top button