Logistika a skladovanie

Gefco Slovakia rozšíri svoj logistický areál

Logistická spoločnosť Gefco Slovakia sa rozhodla rozšíriť svoj areál pri trnavskej automobilke PSA Peugeot Citroën Slovakia.

Do konca roka by mala nová skladová plocha vyrásť na ôsmich hektároch, kde bude možné uskladniť spolu až 2700 kusov áut. V priebehu nasledujúcich dvoch rokov chce Gefco prijať 200 nových zamestnancov k terajším 403 pracovníkom. 
 
„Celková investícia predstavuje 8 miliónov eur do stavby a technológií,“ uviedol dnes pri príležitosti slávnostného výkopu generálny riaditeľ Gefco Slovakia Andrea Ambrogio. Nový areál poskytne aj nové služby. V ponuke bude kontrola pred dodaním do predajní a vybavenie auta povinnou výbavou pre konkrétny trh. Ale tiež personalizácia vozidiel, montáž nadštandardnej alebo tuningovej výbavy do osobných alebo úžitkových áut. 
 
Areál v súčasnosti už disponuje železničnou vlečkou a priestorom na nakládku áut na autoprepravníky. Gefco patrí na Slovensku k piatim najväčším logistickým operátorom a je najväčší v logistike nových vozidiel. V spoločnosti pracuje 616 pracovníkov v deviatich mestách, najviac z toho v Trnave. V roku 2015 dosiahla obrat 133 miliónov eur, čo je o 17 % viac ako v roku predtým. „Z čísiel, ktoré máme aktuálne k dispozícii, vyzerá aj rok 2016 sľubne,“ konštatoval Ambrogio.
 
Gefco otvorilo svoju pobočku na Slovensku v roku 2004 s cieľom zabezpečiť vstupnú logistiku pre novopostavenú automobilku v Trnave. Druhý dôvod bola požiadavka na zabezpečenie distribúcie nových vozidiel do siete dílerov značiek Peugeot a Citroën. Postupne sa pridali ďalší odberatelia mimo skupiny PSA.

Prečítajte si aj

Back to top button