Logistika a skladovanie

Prologis vydáva deviatu správu o udržateľnom rozvoji

Prologis, globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes vydal svoju výročnú správu o udržateľnosti.

Report dokumentuje činnosť spoločnosti v troch oblastiach: starostlivosť o životné prostredie, sociálnu zodpovednosť, korporátnu správu a etiku spoločnosti.
Najdôležitejšie body správy:
 
Starostlivosť o životné prostredie:
·        Len v roku 2015 získalo certifikácie 45 projektov s celkovou rozlohou 1,39 milióna metrov štvorcových udržateľných stavieb, čím celková rozloha certifikovaných udržateľných stavieb vzrástla na 6,31 miliónov metrov štvorcových. Celkom ide o 173 projektov v 15 krajinách.
·        Počet solárnych zariadení, inštalovaných dohromady v deviatich krajinách, a prípadne výkon sa zvýšil o 30 megawattov (MW) na celkových 149 MW.
·        Taktiež sa zvýšil podiel úsporného osvetlenia, oproti roku 2014, kedy ním disponovalo 68 % všetkých budov, teraz sa podiel zvýšil na 73 %.
 
Sociálna zodpovednosť
·        Miestnym neziskovým organizáciám darovali Prologis a Nadácia Prologis finančnú podporu vo výške 1,5 milióna amerických dolárov.
·        Zamestnanci Prologis strávili dohromady 9900 hodín dobrovoľníckou prácou vrátane účasti na IMPACT Day, celosvetového dňa, kedy Prologis pomáha ľuďom v núdzi, vo viac ako 60 neziskových organizáciách na podporu vzdelávania, sociálne slabých a životného prostredia.
·        Prologis v rámci programu ‚Space for Good‘ venoval 18 neziskovým organizáciám celkom 105 mesiacov nájomného distribučných priestorov zdarma.
 
Korporátna správa a etika spoločnosti
·        Podľa analýzy spoločnosti Green Street Advisors sa Prologis už trinásty rok po sebe stal lídrom medzi spoločnosťami z oblasti logistických nehnuteľností (REIT) v oblasti korporátnej správy. 
 
„Keď sa obzriem späť, musím povedať, že som na naše úspechy v oblasti udržateľnosti v tomto roku veľmi hrdá. Moji kolegovia ma neustále inšpirujú,“ povedala viceprezidentka pre udržateľnosť Jeannie Renne-Malone. „Ich snaha minimalizovať dopad činností spoločnosti na životné prostredie, komunikácia s našimi partnermi a stopercentná bezúhonnosť sú jadrom nášho udržateľného programu. Spoločne budeme vytrvalo pracovať na schopnosti Prologis čeliť komplexným a zložitým globálnym výzvam, tak, aby náš program udržateľnosti zanechal pozitívny dopad aj pre budúce generácie,“ dodala.
 
Správa sa riadi rámcom definovaným iniciatívou Global Reporting Initiative (GRI). Bola spracovaná v súlade s GRI G4 Sustainability Reporting Guidelines a Construction and Real Estate Sector Supplement (CRESS) v súlade s  Core option.
 
 

Prečítajte si aj

Back to top button